Hoppa till sidans innehåll

Bronsmatcher väntar i Vinteruniversiaden

2015-02-12 12:27
Det dubbla svenska förluster i morgonens semifinaler i Granada, Spanien.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:26

Granada, Spanien  |  Tjejerna i lag McManus mötte Ryssland och hamnade i tidigt underläge 1-5 efter fyra spelade omgångar och det växte till hela 1-8 efter halva matchen. I den sjätte omgången reducerade Sverige men Ryssland svarade direkt och skaffade sig en ointaglig 10-3 ledning. Slutsiffrorna skrevs till Sverige 4, Ryssland 10 och nu väntar bronsmatch senare i eftermiddag. 

Samma öde mötte de svenska killarna men i en match som var mycket poängsnål. Efter en norsk poäng i matchens andra omgång väntade inte mindre än fyra nollomgångar. Det var Sverige med favör av sista sten som var på offensiven men utan resultat. Istället blev det två stulna poäng för Norge i den sjunde omgången och svenskt underläge 0-3. De svenska laget med Patric Mabergs, Gustav Eskilsson, Jesper Johansson och Johannes Patz lyckades reducera till 1-3 men efter en ny, norsk poäng väntade tre poängs underläge inför slutomgången och det gick inte vägen. Men kampen om medalj går vidare, precis som för tjejerna. 

Bronsmatcherna spelas enligt följande:

Torsdag 12 feb. kl 16:00: Damer Sverige mot Schweiz
Torsdag 12 feb. kl 16:00: Herrar Sverige mot Skottland

I finalerna, som spelas i morgon fredag, väntar möten mellan Ryssland och Norge på herrsidan och i damfinalen, Ryssland mot Kanada.

damer_livedamer_tabelldamer_lagherrar_liveherrar_tabellherrar_lag

Vinteruniversiaden pågår mellan den 3-14 februari i spanska Granada och Sverige skickar en trupp på totalt 61 personer. I curlingtävlingen, som startar torsdag 5 februari, representeras Sverige av följande trupp:

Herrar: lag Eskilsson från Skellefteå CK med Johannes Patz, Jesper Johansson, Gustav Eskilsson, Patric Mabergs. Coach: Flemming Patz

Damer: lag McManus från CK Granit-Gävle med Sofia Mabergs, Anna Huhta, Cissi Östlund, Sara McManus. 
Vinteruniversiaden i korthet

  • 2 500 deltagare från 56 länder
  • 1 500 - 3 000 volontärer
  • Nio obligatoriska idrotter: alpin skidåkning, curling, ishockey, konståkning, längdskidor, short track, skidskytte, snowboard och teamåkning. Längdåknings-, skidskytte- och backhoppningstävlingarna genomförs i Slovakien.
Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info