Hoppa till sidans innehåll

Stryk mot Ryssland men säker seger över Kanada

21 MAR 2012 12:23
Sveriges VM-damer åkte först på en femma mot Ryssland och föll med 7-3 men kom sedan starkt igen och vann klart över hemmafavoriten Kanada med 8-4 tidigt på onsdagsmorgonen svensk tid.
  • Skapad: 21 MAR 2012 12:23

WCF_CCA_MichaelBurns_9662194666När samtidigt Sydkorea återigen överraskade så toppas tabellen av koreanskorna med sex vinster före Sverige, Kanada och Schweiz med fem. Sedan är det ett hopp på två vinster före en kvintett lag på tre vinster så svenskorna har snart ett ben i helgens VM-slutspel. 

Den sena kvällsmatchen svensk tid mot Ryssland var egentligen en jämn match i åtta omgångar men i den sjätte omgången åkte Sverige på en femma i baken vid ställningen 1-1 och så var den matchen förstörd. Det blev  7-3 till Ryssland.

- Vi gjorde en dålig omgång men vi lade det bakom oss och siktade framåt mot Kanadamatchen, kommenterade svenska fyran Maria Prytz.

Maria själv var fylld av revansch och gjorde en stormatch mot Kanada. Maria Prytz fick betyget 95% av statistikförarna mot 88% för kanadensiska skippern Heather Nedohin 

Efter treor i den tredje och femte omgångarna var Sveriges ledning 6-3 i halvtidspausen. När svenskorna sedan stal en etta till 8-4 i den åttonde omgången var Kanada ett slaget lag..

-Ja, jag lyckades med allt i den här matchen. De båda treorna gav oss greppet men vi kunde aldrig slappna av eftersom de fina banorna ger bra möjlighet för motståndarna att komma igen. Men det känns härligt att slå Kanada, sade Maria till WCF:s presstjänst. 

De svenska tjejerna fick ett ökat publikstöd sedan Curlinggymnasiets elever anlänt till Lethbridge på sin studieresa och gav hemmapubliken en rejäl match på läktarna med hejaramsor.

Nu återstår fyra seriematcher mot i tur och ordning:
Kina (TV-sänds i Eurosport idag onsdag kl. 17), Skottland, USA och Danmark.

Klicka här för samtliga resultat från VM Damer

Skribent: Håkan Sundström

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK


 


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info