Hoppa till sidans innehåll

Svenska damerna till VM-final

2012-03-24 10:31
- Det känns härligt att vara i finalen, kommenterade en lycklig svensk lagkapten Margaretha Sigfridsson för WCF:s presstjänst.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:18

9737983334

© CCA/Michael Burns Photo
 

Sverige hade favör av sista sten i första omgången och skaffade sig omedelbart ett litet grepp med två poäng. Schweiz med dubbla OS-tvåan Mirjam Ott i boet kvitterade dock med två raka ettor. En svensk etta gav halvtidsledning med 3-2.

Lagen bytte sedan ettor med varandra innan Schweiz med en tvåa i den åttonde omgången för första gången ordnade ledning i matchen med 5-4. Men tvåan kvitterades omgående och när Schweiz skulle spela sin sista sten ni tionde omgången låg Sverige inne med sex poängstenar. Mirjam Ott drog dock in för en etta och skiljeomgång.

Svensk favör av sista sten i skiljeomgången. Men  svenska fyran Maria Prytz slapp spela sin sista sten sedan Mirjam Otts sista dragning stannat för kort. 

- Det känns härligt att vara i finalen, kommenterade en lycklig svensk lagkapten Margaretha Sigfridsson för WCF:s presstjänst.

-  Det var en så bra match och det var så roligt att spela. Jag tror att det var en av våra bästa matcher någonsin.

Maria Prytz behövde aldrig spela sin sista sten.

- Jag var beredd att spela en liten framknack för seger men visst var det en lättnad att jag inte behövde spela stenen, sade Maria.

För Maria och skip Margaretha Sigfridsson blir det nu andra gången en VM-final på nordamerikansk is. De båda spelade i Sveriges VM-lag 2002 i Bismarck, USA där det sedan blev silver efter Skottland.

Vilka Sverige får möta i finalen avgörs under lördagsdygnet. Segraren i mötet mellan serietrean Sydkorea och fyran Kanada möter Schweiz i semifinal 2. Kanada tog sig till ”kvartsfinalen” efter 9-8 i en särspelsmatch mot USA på fredagskvällen svensk tid.

Skribent: Håkan Sundström

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info