Hoppa till sidans innehåll

Lag Edin spelar hem ytterligare en storseger mot USA

2015-04-01 17:24
Svenskarna vände tidigt underläge och vann stort över USA. Första halvan av matchen var lite skakig, med ett par kostsamma missar. En trea i sjätte omgången och en krossande femma i åttonde slog spiken i kistan.Lag Edin nu ligger nu delad trea.
  • Uppdaterad: 2015-04-01 17:42

Svenskarna hamnade i tidigt underläge mot USA. Coachen Fredrik Lindberg berättar att spelet inte riktigt stämde under första halvan och de missar som gjordes blev kostsamma.

Efter paus hade laget ett konstruktivt samtal och efter det spelade de bättre. De fick upp kommunikatoinen och gjorde en fantastiskt sjätte och sedan åttonde omgång.


Fredrik: “Det var väldigt skönt att vi gjorde en sådan bra sjätte omgång. Vi har gjort det turneringen igenom och det känns bra att vi är så starka under andra halvan av matchen.“

 

Efter matchen, som slutade 11-6 efter en avgörande 5:a av Sverige, sa Niklas: “Det var en jätteviktigt seger. Vi behövde vinna båda dessa matcherna.“ (syftar på matcherna mot Schweiz och USA)

 

Nästa match spelas mot Japan, som ligger på samma poäng som Sverige i tabellen. En väldigt viktig match för killarna som är väl förberedda .

 

“Vi visste hela att Japanmatchen skulle bli den tuffa matchen. Det är bara att ladda allt som att det vore en final.“ - Niklas

Skribent: Sara Carlsson

Liveresultat

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info