Hoppa till sidans innehåll
Foto: © Richard Gray/WCF 2012

Viktig seger mot Danmark men bakslag för Niklas

2012-04-10 20:41
Det blev en VM-match mot Danmark med blandade intryck. Självklart en skön och viktig seger i jakten på slutspelsplats men samtidigt dystra besked när det gäller Niklas ryggproblem.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:06

Och nu tyder mycket på att VM är över för Niklas del. Det skulle innebära att vi får en avslutande grundspelsmatch i kväll mot Tyskland med Sebastian Kraupp som skip och spel igen för reserv Oskar Eriksson. Samma konstellation som inledde VM med fem raka segrar.

Men tillbaka till kampen mot Danmark för en kort summering. Det var ett mer skärpt och hungrigt Sverige som också spelmässigt förde spelet. Det var också ett svenskt lag som trots en haltande Niklas, med stora smärtor, lyckades hålla bra fokus och hög lagmoral genom hela matchen.

Segermatchen mot Danmark inleddes med en nollomgång och sedan delade lagen på ettor fram till sjunde omgången och ställningen 3-3. I åttonde såg vi ett försök till offensiv för Sverige som dock fick vänta på utdelning till nionde omgången. En stabil tvåpoängare och ledning 5-3 inför den tionde omgången. Sedan väntade en lite nervig avslutning med små missar från båda lagen. Avgörande blev skärpan i de två avslutande stenarna från Niklas. Inför matchens sista sten återstod endast en mycket svår dubbel för Danmarks skip Rasmus Stjerne. Men svårighetsgraden blev för hög och segern var ett faktum.

Vem som var morgonens ”fighter” i St Jakobs Halle var det ingen tvekan om. Trots svåra smärtor räddade Niklas kvar Sverige i slutspelskampen och presterade en matchscore på 89%.

Dramatiken och jakten på slutspelsplats fortsätter i kväll med den avslutande grundspelsmatchen mot Tyskland.

> Klicka här för alla resultat från VM i Basel

Skribent: Stefan Lund

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info