Hoppa till sidans innehåll

Landslagstruppen 17-18

2017-06-19 17:11
Efter avslutad säsong och planering inför kommande säsong är nu truppen till 2017-18 utsedd. Alla namn på de som ingår i lagen kan inte presenteras ännu men lagen i sig är uttagna.
  • Uppdaterad: 2017-11-06 00:19

På damsidan har vi två lag:

  • Lag Hasselborg/Sundbybergs CK
  • Lag Panthera/Sundbybergs CK

På herrsidan är det tre lag:

  • Lag Edin/Karlstads CK
  • Lag RP/Sundbybergs CK
  • Lag Eskilsson/Skellefteå CK

De fem först nämnda lagen har erhållit en plats i egenskap av vinnare av SM, Elitserien eller genom att ingå i SOKs Topp-program. Lag Mats Wranå vann Elitserien och därför kunde en plats istället erbjudas annat lag som håller hög nivå, se Tävlingsbestämmelserna 1.14. Valet föll då på Lag Eskilsson.

Truppen ser spännande ut och vi har lag på absolut högsta internationella nivå. På damsidan är det hög intern konkurrens och det hoppas jag ska sporra lagen att utvecklas vidare mot världstoppen och etablera sig på den nivån.

På herrsidan är lag Edin några kliv framför övriga två lag och jag hoppas att dessa lag kommer satsa hårt för att ta kliv på utvecklingstrappan och få högre position på världsrankingen.

Det vore underbart om vi kan få totalt 4-5 lag som är med och spelar Grand Slam. Just nu är det en bit kvar innan vi är där men det är absolut en rimlig ambition att vi ska nå det målet. Det skulle jag tro kan bli en hög motivator också att kunna ha en sådan målsättning, inte minst för våra juniorer med höga ambitioner.

Skribent: Peja Lindholm
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


”Jag fick prova
curling med skolan
och det var roligt!
Jag gillar känslan
när jag slajdar iväg
på isen och siktar
för att få stenen till
mitten av boet”

Tilda Modin, 10 år.
Östersunds CK

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 08-683 30 15
E-post: This is a mailto link

Se all info