Hoppa till sidans innehåll

UTVECKLINGSSTÖD junior 2019/2020


Kriterier och fördelning av stöd 2019/2020

Utvecklingsstödet till junior, består av 50 000 kronor som fördelas lika till fyra juniorlag. Stödet 2019/2020 kommer att baseras på juniorlagens resultat under 2018/2019. Utvecklingsstöd junior kommer att fördelas till: 

 • De två högst placerade pojklagen på Curly Tour*
 • De två högst placerade flicklagen på Curly Tour*

De lag som placerar sig högst på pojksidan och på flicksidan kommer också få möjligheten att få fullt sponsorskap av Goldline för följande säsong. Dialog sker med leverantör om förutsättningarna. 

De lag som placerar sig tvåa på pojksidan och flicksidan kommer också att erbjudas ett mindre stöd från Goldline. 


 Kriterier

 • För att ta del av stödet ska samtliga spelare i laget vara aktiva juniorer under säsongen 2019/2020.
 • Lag kan endast få ett elitstöd från SCF. Lag som får stöd för sin seniorverksamhet kan inte samtidigt få elitjuniorstöd. 
 • Om lag hamnar på samma poäng i den totala rankingen på Curly Tour, går stödet till det lag som placerat sig bäst vid Junior-SM. 
 • Om något av lagen som placerar sig högst, redan får stöd via seniorverksamhet, går stödet till det tredje rankade laget och så vidare. 
 • Stödet betalas ut till klubbarna mot kvitton. Instruktioner skickas till lagen.

 Tävlingar i Curly Tour

Curlstad International, Karlstad 21-23 september

Junior-SM 6-9 december, Östersund

Bill Ross Trophy, 29-31 mars, Sundbyberg


 Poäng

Vinnare: 12

Tvåa: 10

Trea: 8

Fyra: 6

Femma: 5


 Motprestationer

 • Lagen som kvalificerat sig för stöd ska skicka en beskrivning på vad pengarna ska användas till. Beskrivningen ska godkännas av juniororganisationen.
 • Lagen ska skicka in en utvärdering av föregående säsong och en målbeskrivning för kommande säsong. Mall skickas ut till kvalificerade lag från SCF efter avslutad säsong.
 • Stödet ska användas för curlingverksamhet.
 • Lagen ska uppträda enligt Svensk Curlings värdegrund när de tränar och tävlar. Åtgärder kommer att vidtas om laget uppträder på ett sätt som inte är förenligt med curlingens och svensk idrotts värdegrund.
 • SCF förväntar sig att lagen på något vis ger tillbaka till curlingen. Detta sker i dialog med SCF. Ett exempel är att lagen förväntas anmäla sig till Curly Camps maxiläger i september.
 • I dialog med lagets klubb, kommer laget överens om någon insats för att stötta klubbens ungdomsverksamhet, minst en gång under säsongen.

 Ett lag som har vunnit stödet och som uppfyller kriterierna kommer alltid att få behålla sitt stöd. Ett lag som kvalificerar sig för stödet, men har färre än tre spelare kvar, anses som splittrat.

Om det tredje rankade laget är inom fem poäng från det lag som splittras, kommer det tredje rankande laget att få stödet. Om det tredje rankade laget är sex eller fler poäng ifrån det lag som splittras, kommer juniororganisationen att göra en bedömning av vilket lag som får stödet.

Lag som splittras och bildar nya sammansättningar kan skicka in en ansökningsblankett som fås av SCF. Laget ska meddela sin nya uppställning och skicka in blanketten till SCF innan den 15:e augusti 2019. SCF ska meddela lagen vilka som kvalificerar sig för stödet innan den 31 augusti 2019.

 **JSM ger ytterligare en poäng per placering. 


Ytterligare stöd till elitjuniorlag

Under vissa förusättningar kommer vi ha lag som inte tävlar på Curly Tour men som visar sig framstående på juniorsidan. Svenska Curlingförbundet kommer år till år att ha kontakt med dessa lag och tillsammans med ett spelar-råd arbeta fram metoder för att stötta dem utifrån behov.

Syftet är att stärka juniorlag som ska ta steget till seniorlag och även stötta de lag som väljer att prioritera internationella tävlingar. 

Uppdaterad: 06 JUL 2018 10:14 Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info