Hoppa till sidans innehåll

Mixed dubbel säsongen 2017/2018


Uttagningen till VM i mixed dubbel kommer att
göras genom Elitserien, SM och en Kvalserie. 

Elitserien, 3-5 november i Norrköping

Elitserien kommer att spelas under en helg. Ansökan är öppen för alla med undantag av de som ingår i lnadlsagstruppen för seniorer. Det kommer att vara samma slutspelsformat som tidigare, där topp två kommer att ingå i landslagstruppen för Mixed Dubbel. Dessa två lag kommer att vara i landslagstruppen i två år och är också kvalificerade för att spela i Kvalserien till Mixed Dubbel VM 2018. 

SM Mixed Dubbel 30 november-3 december 2017

SM kommer att vara öppet för alla spelare (även landslagstruppernas medlemmar). Vinnaren av SM kvalificerar sig för att spela Kvalserien. Spelare som anmäler sig till Elitserien eller SM måste kunna spela alla de angivna datumen (dvs. måste vara tillgängliga för att spela Kvalserien och VM). 

Kvalserien 12-13 december i 2017, Karlstad

Vinnaren från SM och de två Elitserielagen* kommer att spela om platsen i Mixed Dubbel VM 2018. Kvalserien spelas som en double knockout som kvalificerar för en final som sen spelas i bäst av tre under två dagar. 

*Om samma lag vinner både SM och Elitserien, kommer det inte att spelas någon kvalserie, utan det laget spelar Mixed Dubbel VM 2018. Om ett lag kommer i 2: a i Elitserien och vinner SM spelas en bäst av tre mellan det laget och det vinnande laget från Elitserien om VM-platsen. 

Junior-SM i Mixed Dubbel 12-13 december i Karlstad*

Innan JSM börjar i Karlstad, kommer ett junior-SM i Mixed Dubbel att spelas! Tävlingsschemat organiseras beroende på hur många lag som anmäler sig. Vinnaren av Mixed Dubbel Junior SM får ett fint pris! Detta i form av en betald tävling, plus en träningshelg med våra landslagstrupper. 

*Fullständig beskrivning kommer att publiceras på hemsidan senare. 

Uppdaterad: 12 OKT 2017 11:46 Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info