Hem / 8-4 mot Tyskland säkrade semifinalplats för lag Edin

8-4 mot Tyskland säkrade semifinalplats för lag Edin

Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson tog sin sjunde raka seger vid VM i Calgary och säkrade en direktplats i semifinal vid Curling-VM i Calgary.

Efter en jämn inledning vann Sverige med 8–4 mot Tyskland. Matchen avgjordes i den nionde spelomgången när den tyske skippern Sixten Totzek med sista stenen misslyckades med en dragning för en poäng. När den stenen blev för kort fick Sverige med sig två poäng och totalt 8–4, som också blev slutresultatet.

– Vi spelade stabilt och det var en skön seger för att knipa direktplatsen till semifinal. Vi vet sedan tidigare VM hur viktigt det är, säger Niklas Edin. 

Efter nattens spelpass har även RCF, Skottland, Kanada och USA säkrat en slutspelsplats. Vilket land som tar den sjätte och sista slutspelsplatsen avgörs i de sista grundseriematcherna. 

Sverige och Team Niklas Edin möter Japan i den sista grundseriematchen 22:00, svensk tid. En mycket viktig match inför ranking i slutspelet. Vinst skulle innebära att Sverige får med sig viktiga fördelar in i semifinalen.

Den spännande avslutningen med Sverige-Japan sänds live i SVT 2/SVT Play kl 22:00, svensk tid. 

Sverige och är RCF klara för semifinal. Om Sverige vinner mot Japan rankas Sverige 1:a i grundserien och får med sig viktiga fördelar i slutspelet (favör av sista sten i första omgången).

USA, Skottland, Kanada har säkrat en plats i kvartsfinal. Norge, Schweiz och Italien är alla inblandade i kampen om den sista slutspelsplatsen.

Aktuell VM-tabell