Hem / Lag Edin historiska efter tredje raka VM-guldet

Lag Edin historiska efter tredje raka VM-guldet

Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson tog Sveriges tredje raka VM-guld efter finalseger 10-5 mot Skottland.

VM-finalen mot Skottland avgjordes med nionde omgångens sista sten. Sverige vann med 10-5.

– Det betyder allt, säger skippern Niklas Edin.

Finalen blev en riktig rysare där lagen följdes åt hela vägen till den nionde omgången. Inför den omgången var ställningen 5-5 och då försökte Niklas Edin sig på ett avgörande med sin sista sten.

Han slog ut två skotska stenar och såg till att Sverige tog hela fem poäng i omgången. Därmed var finalen avgjord, guldet bärgat och resultatet 10-5.

– Det är klart jag var jätteglad då den gick in. Det betyder allt. Vi har haft några riktigt bra år. Vi vill verkligen vinna OS-guld och det här var ett jättestort steg i den riktningen, säger Edin i SVT:s sändning.

Guldet är lag Edins tredje raka och femte sammanlagt. Sverige har nu tagit tio guld på herrsidan.

– Man är bäst i världen på varje position. Erfarenheten och det taktiska kunnandet finns i alla spelare, säger SVT Sports expert Eva Lund.

Guldlaget består av Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson. Coach för laget är Fredrik Lindberg och förbundskapten Maria Prytz.

Bronset gick till Schweiz som slog ryska curlingförbundets lag med 6-5 i bronsmatchen.

Källa: SVT Sport