Hem / Riksfiguren 2021-2022

Riksfiguren 2021-2022

Riksfiguren 2021-2022 är avslutad med totalt 1865 serier spelade! Grattis säger vi till alla pristagare och tack till alla klubbar för deltagande!

Hela topplistan av pristagare är nu publicerad >HÄR och samtliga pristagare får e-post med sitt pris under veckan. Stort grattis!

I vanlig ordning är Danderyds CK svårslagna gällande antal serier och tar hem den vinsten med hela 900 spelade figurserier.  

En av säsongens stora vinnare är Fabian Wingfors från CK Granit. Fabian toppar tabellen både för klassisk och modern figur med 86, respektive 53 poäng. 

Vi vill också rikta ett stort tack till Alfons Johansson från Mjölby AI CF som utvecklat figurappen. Den har fungerat utmärkt säsongen igenom, tillåtit oss att följa topplistorna och underlättat sammanställandet av resultaten.

Figurspelare Fabian Wingfors om Riksfiguren och figur som tävlingsform: 

Jag spelar främst figur för att utmana mig själv. Särskilt som extra motivation med en tävlingsform på träning, när tävlingssäsongen annars är slut. Men självklart är det alltid kul att vinna, särskilt efter att missat SM-guldet med knapp marginal.

Väldigt roligt att Riksfiguren utvecklats efter Nationella Figurveckan förra året. Jag tror också det kan locka fler elitspelare att delta än när enbart ”riktiga” tävlingar räknas in. Det säger något om curlingsporten och utövarna. I vilken annan sport skulle en nationell ranking utifrån självrapportering fungera och vara pålitlig?

Förutom att kunna ge extra träningsmotivation så är figurspelet en bra träningsform för de flesta moment av sporten. I år var det dessutom kul att den moderna figuren introducerats som ju är mycket mer utmanande. Hoppas på större intresse för den framöver! Skulle inte ha något emot om den blandades in som del av Figur-SM eller som extra gren.