Hem / SM-guld till Almida De Val och Oskar Eriksson

SM-guld till Almida De Val och Oskar Eriksson

Efter en välspelad finalmatch mot Therese Westman och Robin Ahlberg kunde till slut Almida De Val och Oskar Eriksson titulera sig svenska mästare i mixed dubbel landslag.

– Det känns jättebra, säger en glad Almida De Val.

Matchen började åt vinnarlagets favör med 5–0 efter tre omgångar. Därefter gjorde Therese och Robin ett byte i speluppställningen, en handling som också gav utdelning. I den fjärde omgången tog paret en tvåa, tätt följt av en stulen poäng i den femte omgången. Då var det match igen.

– Vi valde att spela lite säkrare när vi ledde, vi ville inte riskera att tappa stora poäng. De spelade bra och lyckades ta tre poäng, men vi försökte hålla lugnet och se till den faktiska ställningen, säger Oskar Eriksson.

En taktik som fungerade bra. I sjätte omgången tog De Val och Eriksson ytterligare en tvåa vilket blev för svårt för motståndarlaget att ta igen. Slutresultatet skrevs till 7-4 och paret kunde titulera sig SM-guld medaljörer. SM-bronset gick till syskonparet Isabella Wranå och Rasmus Wranå.

SM-guldet är en del av den samlade bedömningen till vilket lag som får representera Sverige vid mixed dubbel VM i slutet på april.