Hem / SM Mixed Dubbel 2021-2022

SM Mixed Dubbel 2021-2022

Johanna Heldin och Daniel Magnusson är Svenska Mästare i Mixed Dubbel 2021-2022!

SM i Mixed Dubbel spelades i Uppsala och det var verkligen en vecka där Daniel och Johanna fick visa upp sin formtopp. Obesegrade genom hela turneringen kan de nu titulera sig Svenska Mästare. 

I finalen mötte de Team Ajiwa med Therese Westman och Robin Ahlberg som också gick obesegrade genom gruppspelet. Slutsiffrorna i finalen skrevs till 10-5 efter sju omgångar. 

Bronset vanns av syskonen Axel och Fanny Sjöberg som mötte ett annat syskonpar, nämligen Emma och Axel Landelius i matchen om tredjeplatsen. 

Daniel Magnusson är nöjd med både spelet och förutsättningarna efter helgen: 

- Det känns superkul, verkligen. Det var roligt att vi lyckades göra en väl genomförd turnering rakt igenom och slutligen vinna guldet. Arrangemanget i Uppsala funkade bra och det var verkligen kul att få spela i den klubben igen. Isarna var lätta och fina och höll bra hela matcherna.

Säsongen framöver är intensiv för de båda mixed dubbel spelarna. 

- Ja det kommer bli ganska mycket nu. Nästa vecka tävlar vi i Göteborg och så är det Mixed Dubbel turnering i Skottland veckan efter det. Sen är det ju OS och slutligen ska vi försöka kvala in till VM. Så vårsäsongen blir intensiv, säger Daniel Magnusson.  

Från Svensk Curlings håll vi vill också tacka IK Fyris Curling Uppsala för ett fantastiskt arrangemang och fina Youtube sändningar. 

Stort grattis till alla medaljörer!

Foto: Jeff Martin