Hem / Segrarna i SM Seniors

Segrarna i SM Seniors

SM Seniors (51+) avgjordes i helgen i Karlstad. Stort tack till klubben för ett uppskattat arrangemang och grattis alla vinnare och medaljörer!

12 lag deltog i SM Seniors damer och efter en rafflande final mot Östersunds CK, lag Norberg var det Klange från Danderyds CK och får ta hem första SM guldet till den nybildade föreningen. Slutsiffrorna blev 6-5. I laget spelar Anna Klange Wikström, Mari Wickström, Camilla Noreen och Helena Klange.

Laget är nykomponerat och hade kort med tid för att förbereda sig ordentligt inför mästerskapet. Skip, Helena Klange berättar att de ändå satsat stenhårt och förlitat sig på att de har erfarenheten som krävdes. 

- Vi gick in i tävlingen med ödmjukhet och att det viktigaste är att försöka ha kul och våga tro på oss. Vi insåg även att många andra lag trodde på oss, vilket var lite oväntat, men roligt.

Laget är nöjda med arrangemangt från Karlstads CK och glädjen att få spela på is, preparerat av världens bästa curlare (bland annat spelare från lag Edin).

- Hur många års curlingerfarenhet finns det inte bland alla lag! Alla spelade stenar, alla vunna SM- medaljer? Otroligt att få tillhöra det gänget!

Slutligen konstaterar vinnarna på damsidan att oavsett om det blir ett VM eller inte denna säsong så är de stolta över segern och titeln Svenska Mästare 2021.

Stort grattis!

Sumpan Seniors tillbaka på topp i herrturneringen

Segrare i herrturneringen var Sumpan Seniors med Mikael Hasselborg, Gerry Wåhlin, Mats Wranå och Anders Eriksson. Mikael Hasselborg berättar: 

- Det var verkligen kul att vinna igen. De två senaste åren har det blivit en förlust per turnering, först i semi och året efter i final. Härligt att det i år höll hela vägen. Semin i år hängde på ett löst tunt litet hårstrå och det var mer tur än skicklighet att vi vann mot Sundvall. I finalen spelade vi dock vår klart bästa match så den vinsten kändes helt rättvis.

Finalen spelades om Danderyds CK House of Curling och Sumpan Seniors kunde koppla greppet om den och vinna med 7-1. 

- Kul också att vi förhoppningsvis får möjlighet till revansch mot Team Alberta med skipper Wade White som vi förlorade finalen mot i Östersund. Alla våra tre finalmotståndare i VM 2016-18 var faktiskt med i Canadas kval och två möttes i final.

Tack alla deltagare och stort grattis till alla medaljörer!

>ALLA RESULTAT DAMER
>ALLA RESULTAT HERRAR

>SLUTSPEL DAMER

>SLUTSPEL HERRAR