Hem / Skottland vann dramatisk EM-final

Skottland vann dramatisk EM-final

Skottland med skip Eve Muirhead blev för tuffa för lag Hasselborg. Skottland knep guldet med slutsiffrorna 7-4 och efter att ha varit i ledning genom hela finalen.

– Det var nära ända in i slutet men vi lyckas inte sätta sopen på rätt ställe, säger Anna Hasselborg till TT och fortsätter: Det suger med ett silver såklart, vi hade vela vinna vår tredje raka final. Men det är sådant som händer.

EM i curling i Lillehammer gick länge svenskornas väg – men de fick jobba för en finalplats. I torsdags visade svenskorna i lag Hasselborg OS-form då man i sista stund lyckades plocka hem en tuff semifinal med 5–4 mot Ryssland. En kamp ända in i sista sten, sade svenska skippern då.

Skottlands damer – som fick börja med hammaren i final– skulle inte bli lättare, konstaterade Anna Hasselborg inför finalmatchen.

Sverige har hittills varit regerande Europamästare och olympiska mästare. En seger i lördagens final hade inneburit tredje raka EM-guldet. Men svenskorna får lämna Norge med en silvermedalj i stället.

Källa: TT