Hem / Yngre Junior SM

Yngre Junior SM

Yngre Junior SM spelades i Härnösand den 29 april till den 1 maj. Eleverna på curlinggymnasiet har återigen lyckats arrangera något som varit mycket uppskattat, både sportsligt och socialt.

Sex lag deltog i SM för Yngre Juniorer (U16). Tävlingsformen var en grundserie följt av medaljmatcher och ett separat mixed-dubbel slutspel. Trots viss tveksamhet till att byta lagkonstellationer och fortsätta spela när jakten på medaljerna var över, konstaterar spelarna att mixed dubbel-initiativet blev lyckat. När de matcherna väl började så vaknade spelsuget hos alla deltagare och det var kul att spela med någon från en annan klubb. 

En av lagledarna, Andreas Skoglund konstaterar: 

- Det var ett strålande arrangemang. Curlinggymnasiet ska ha en stor eloge. Inte bara för bra genomförda tävlingar utan också för ett proffsigt och schysst bemötande, både mot publik, ledare och spelare. Alla fick känna sig betydelsefulla och respekterade oavsett tidigare erfarenhet.

Vid sidan av isen syftade arrangemanget till att lagen skulle lära känna varandra. På fredagen delades alla in i lag utifrån den position spelade på. Förutom gemensam taco-middag tävlades det i olika lekar. Avslutningsvis fanns också fina priser som delades ut i ett lotteri. 

Lag Hasselborg hade skänkt sopar, mössa, keps, dynor och speltröja. Lag Wranå hade skänkt lagkläder och Rasmus Wranå hade skänkt en tröja. Plus bidrag från lokala företag. 

I vinnarlaget från Umeå CK, lag Björkarna spelade Lucas Aldrin, Albin Sånnevall, Alexander Qvist, Ivan Almeling, Malte Edlund. Coach: Mikael Qvist. 

SM-Guldmedaljör, Albin Sånnevall om YJSM:

- Jag tyckte tävlingen överlag var bra skött och det har varit kul att få komma ut och tävla igen efter uppehållet. 

Laget var ihopsatta för tävlingen av Victor från curlinggymnasiet och hade haft en del kontakt med varandra innan tävlingen. 

- Jag visste vilka de var men hade ingen nära relation på så sätt. Det var kul att träffa och lära känna dem lite mer. Vi spelade bra och fick en bra lagsammanhållning som funkade. 

 SM-finalen som spelades mot Sundbybergs CK, Lassies beskriver Albin som spännande. Lagen möttes även innan i grundserien och även då vann Björkarna. Något som Albin såg som utmanande, då det gällde att hitta rätt fokus och koncentration i finalen. 

Som elev på curlinggymnasiet var Albin också med i arrangörsteamet och beskriver med ett skratt att lagkamraterna fick fira med middag på stan, medan han fick återta sina arrangörsuppgifter efter finalen och hjälpa till att städa undan. 

Slutligen styrker även Albin att det sociala runt omkring YJSM alltid är minnesvärt och pricken över i på curlingtävlingar.

- Jag tycker det är jättekul det här. Att få träffa alla människor. Jag började spela curling 2014 och har tävlat sedan 2016. Så det har gått snabbt från att ha varit den lilla som tittade på till att vara med och känna alla och jag älskar det sociala. Att alla runt omkring har samma intresse och man kan alltid sätta sig och prata med vem som helst som är där. 

Slutresultat:

Guld: Umeå CK, Björkarna
Lucas Aldrin, Albin Sånnevall, Alexander Qvist, Ivan Almeling, Malte Edlund. Coach: Mikael Qvist.

Silver: Sundbybergs CK, Lassies
Hilda Holmberg, Astrid Linder, Erika Ryberg, Clara Edman Källströmer, Matilda Wigg Lindberg. Coach: Karin Linder

Brons: CK Granit, Stenkoll
Signe Garp, Maja Garp, Anton Byström, Anton Aldén, Tova Noreen. Coach: Camilla Noreen