Hem / Årets ungdomsledarstipendiater!

Grattis till årets ungdomsledarstipendiater!

Årets ungdomsledarstipendiater är Daniel Magnusson och Axel Yséus från Karlstads Curlingklubb samt Linnea Mårtensson från Mjölby AI. Grattis!

Det var ett otroligt tufft urval för att välja årets ungdomsledarstipendiater. Vi har fått många nomineringar och en ynnest att få ta emot dem och läsa om de fantastiska ledarna vi har i curlingsverige. Läs mer nedan om årets stipendiater och om alla nominerade ledare. Vi vill ödmjukt lyfta på hatten och verkligen tacka er som gör allt detta för våra ungdomar och våra föreningar. 

Årets stipendiater: 

Daniel Magnusson, Karlstads CK

Nominerad av KCK:s styrelse

Daniel har förutom sin elitsatsn ing varit synnerligen aktiv som ungdomsledare för juniorgruppen, ispreparering och instruktioner för skolklasser och andra grupper. "Det lilla extra" som gör att han nomineras är hans avgörande insatser för en nystartad grupp med barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Detta har varit att bryta ny mark för klubben och han har påhittigt tagit fram nya upplägg för instruktioner av denna grupp och med entusiasm lett gruppen på ett personligt och individanpassat sätt till stor förnöjsamhet för barn och föräldragrupp.

Han hastade hem från VM i Kanada för att inte missa onsdagen med NPF-barnen, vilket säger en hel del om engagemanget.

 

Axel Yséus, Karlstads CK 

Nominerad av juniorföräldrarna Cecilia Fredriksson, Pia Söderberg och Johanna Löfberg. Utdrag ur nomineringen: 

Axel har varit aktivt i sitt deltagande för Karlstad curlingklubbs rekryteringsatsning mot ungdomar. Både vid ledarskap när det kommer till den större gruppen juniorer där Axel haft en positiv och initiativ tagande del i att göra träningarna lärorika, utmanande men framför allt roliga! Denna juniorgrupp har vad jag hört och sett verkligen uppskattat hans lättsamma ledarskap kombinerat med hans tydliga och utvecklande instruktioner. Den andra delen ligger i Axels involvering i junior grupp 2 som innefattar barn med NPF svårigheter där hans expertis som lärare verkligen lagt grunden till ett tillmötesgående arbete mot en curling där ALLA kan delta!

Detta tillsammans med Daniel Magnusson som även han gjort ett utmärkt jobb för denna grupp! Denna lilla men ack så viktiga grupp har verkligen gett Axel återtänd eld för curlingen och det viktiga arbete den gör för att inkludera och involvera ungdomar i diverse verksamheter i samhället. Det sista jag vill påpeka med Axel är att hans glädje och lycka för curlingen både ute på sina praktiker som lärare men även i klassrummet med övriga lärarstudenter har (vad jag har hört) öppnat upp för flertalet skolor att i nästa covid - 19 fria säsong ta med sina elever till hallen, få fler att prova på curling och förhoppningsvis bidra till en större aktivitet för ungdomar i samhället! Jag tycker absolut att Axel förtjänar detta stipendium och vet att det skulle betyda mycket för honom och för hans framtida roll inom curlingen!

Linnea Mårtensson, Mjölby AI 

Nomierad av Lars Landelius, ordförande i klubben. 

"För hennes stora engagemang med att jobba med våra yngsta curlare och skapa en rolig och positiv atmosfär på träningarna. För de yngre grupperna är det mycket viktigt att skapa en lekfull miljö vilket hon gör på ett mycket bra sätt

Alla nominerade

Stefan Tjärnlund, Sundbybergs CK

Nominerad av: James Dryburgh

Stefan jobbar väldigt hård på isen som junior ledare, av isen som Junior Ansvarig i klubbens styrelse, bakom linsen som fotograf för många av klubbens och NJCT tävlingar och även som coach för en var våra juniorlag. Stefan kommer inte från en curling bakgrund men är numera en stor del av vår curlingfamilj i Sundbyberg CK.

Carl Sjölin Fagerlind, IK Fyris

Nominerad av: Sara Mulder och Pernilla Roxin. 

För hans fantastiska driv för ungdomsverksamheten på IK Fyris. Han planerar och anpassar träningen för barn som är nybörjare och upp till ungdomar som har spelat i flera år. Motiverad och engagerad är bara förnamnet både för barnen, men också föreningen. Ansvaret tar inte slut där utan kommunikationen till oss föräldrar är också tydlig och regelbunden. Under detta svåra år har han lyckats bedriva verksamheten samt vara tydlig vilka förhållningsregler som gäller pga pandemin. Carl är en förebild för barnen och ungdomarna, både på isen och utanför.

Thea Orefjord, Karlstads CK

Nominerad av: KCK:s styrelse

Thea har under året varit återkommande ledare i vår juniorgrupp. Det "lilla extra" som gör att hon nomineras är att hon alltid ställer upp när behov finns. Det har exempelvis varit att instruera stora grupper barn under sportlovet och att få barn bosatta i mer utsatta områden att testa floorcurling under höstlovet som del i ett integrationsprojekt och för att få nyanlända barn engagerade i det svenska föreningslivet.

Sheila Höglund, Danderyds CK

Nominerad av: Per Näsman

Sheila är ungdomsledare i Danderyds Curlingklubb, den genemsamma juniorklubben för Djursholms och Stocksunds juniorer. Hon lägger ner ett stort engagemang i klubben och leder verkasamheten på ett utmärkt sätt. Henns planering och genomförande av sina uppgifter visar att hon är inkluderade och ger alla samma möjligheter att träna och spela curling på sina egna villkor Trots alla Corona restriktioner har hon lyckats genomföra sin verksamhet på bästa sätt Sheila är också ungdomdansvarig i Mälardalens Curlingförbund, ett uppdrag hon också genomför på ett utmärkt sätt.