Hem / Båda svenska lagen slutspelsklara vid EM i Lillehammer

Båda svenska lagen slutspelsklara vid EM i Lillehammer

Lag Hasselborg efter en rysarmatch mot Tyskland där dom säkrade avancemanget efter 7-6 mot Tyskland. Och efter skiljeomgång. Senare under kvällen säkrade även lag Edin en semifinalplats efter 8-7 mot Nederländerna.

– Det känns fantastiskt. Och jag tror det var bra för oss få en rejäl genomkörare. Vi har haft många tuffa matcher i den här turneringen. Jag tror att det kommer att stärka oss när vi går in i slutspelet, säger Anna Hasselborg

Sverige kopplade greppet tidigt men efter en trea av Tyskland i den sjunde omgången var det helt jämnt inför avslutningen. Lag Hasselborg tog ledningen igen men Tyskland kvitterade i sista omgången och tog matchen till skiljeomgång.

Väl där var Sverige starkast och Anna Hasselborg kunde avgöra med sista stenen till 7-6. 

– Det var lite nya förhållanden efter scratchning av stenarna igår kväll. Jag var egentligen inte så sugen att spela den slutstenen på den delen av banan. Det var en ganska stor gissning och det är aldrig en härlig känsla. Grymt skönt att det gick vägen, säger Anna.

Med segern är lag Hasselborg nu klart för semifinal som spelas i morgon torsdag kl 16.00. Vilka man får möta där är ännu inte klart. Och först väntar sista gruppspelsmatchen mot Danmark.

ECC2021_CSP-4770.jpg

Lag Edin också vidare till semifinal

Även de svenska herrarna blev klara för semifinal under onsdagskvällen efter seger mot Nederländerna med 8-7.

Lag Edin ledde med klara 7-1 efter sex omgångar. Trots att Nederländerna jobbade sig ikapp lyckades Sverige hålla undan och säkra semifinalbiljetten. Lag Edins semifinal spelas på fredag.

– I praktiken var matchen över vid 7–1 och de hade ingen chans att vända och vinna, säger Niklas Edin till Radiosporten.