Hem / Coronaviruset och idrotten – detta gäller för Svensk Curling

Coronaviruset och idrotten – detta gäller för Svensk Curling

De skärpta lokala allmänna råden för att minska smittspridningen handlar för idrottens del om att avstå från att delta i idrottsträningar, matcher och tävlingar.

Här finns stöd och rekommendationer till föreningar inom Svensk Curling, för hur ni ska hantera er verksamhet. 

Vi vill poängtera att ingen verksamhet ska leta efter kryphål och möjlighet att fortsätta bedriva idrott under gällande restriktioner. Vi måste alla hjälpas åt för att minska smittspridningen och för att göra det, behöver vi ställa in våra aktiviteter.

I de regioner där skärpta restriktioner införts gällande träningsverksamhet innebär det begränsning för idrottsträning som genomförs tillsammans i grupp eller i lag. Syftet är att avstå från att organisera eller delta i aktiviteter som innebär att man träffar nya människor och där det kan vara svårt att avstå från att delta trots att man har symptom. 

Vi vill framhålla att det inte råder något förbud mot träning i Sverige och att det därmed är fullt möjligt för alla idrottare att fortsätta träna individuellt. Att träna individuellt innebär att träna ensam, alternativt träna tillsammans med personer från samma hushåll. 

Undvik att belasta kollektivtrafiken i samband med idrottsutövande.

Ungdomar födda 2005 eller senare

Restriktionerna att avstå från att delta på idrottsträningar, fysiska möten, matcher och tävlingar gäller inte för idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Yrkesutövande idrottare

Även idrottare som har idrotten som yrke, dvs där utövaren har curling som sin huvudsakliga sysselsättning och befinner sig på nationell eller internationell elitnivå för seniorer, är undantagna från restriktionerna ovan.

Regioner som för närvarande har skärpta lokala allmänna råd är Uppsala, Skåne, Västra Götaland, Östergötland, Stockholm, Halland, Örebro, Dalarna, Gotland, Värmland och Västmanland och Jönköping. Folkhälsomyndigheten uppdaterar löpande vad som gäller kring de lokala allmänna råden region för region.

Läs mer på RF:s hemsida:

Riksidrottsförbundets hemsida med information om Corona