Hem / Curling-EM: Fyra raka segrar för de svenska lagen

Curling-EM: Fyra raka segrar för de svenska lagen

Lag Edin fyllde på segersviten med två ny segrar och lag Hasselborg kom tillbaka starkt efter de två tidigare förlusterna. Facit blev 100% för Sverige när vi summerar dag tre vid EM i Lillehammer.

Lag Hasselborg med Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Johanna Heldin inledde dagen med seger mot Italien med siffrorna 5-3 och sedan 8-3 mot Schweiz, regerande världsmästare och ett av lagen som kan vara med i kampen om EM-guldet.  

– Det kändes väldigt viktigt. Vi pratade om det innan att det var en nyckelmatch i grundserien och vi alla kliver ut och spelar dom där fem procenten bättre som vi inte riktigt hade igår. Nu tittar vi bara framåt och det känns härligt att få vinna två bra matcher idag, säger Anna Hasselborg.

På pappret väntar lite lättare motstånd under de kommande dagarna

– Vi vet att vi har en måltavla på våra ryggar, det är oss alla vill slå. Därför sade vi på förhand att vi inte får bli stressade om vi hamnar lite efter i tabellen i början, sade Agnes Knochenhauer till DN Sport.

ECC2021_CSP-4770.jpg

Lag Edin fyllde på segersviten med två segrar. Seger nummer tre efter säkra 7-2 mot Schweiz och den fjärde kom sent på måndagskvällen mot hemmanationen Norge med siffrorna 6-4. Det blev en kväll i Håkons Hall som bjöd på både klinisk curlingprecision av skip Niklas Edin och dramatik med trasig curlingsko i matchens slutskede.

Efter en avvaktande inledning var det 1-1 efter fem spelade omgångar. Och norrmännen gjorde det inte helt lätt för lag Edin som var på poängjakt. Norges skip Steffen Walstad placerade en närmast pefekt gard i slutet av den sjätte omgången men lämnade en liten flisa till Niklas som antog utmaningen. Med klinisk precision fixade lag Edin en trepoängare och kopplade greppet med ledning 4-1. En ledning som utökades till 5-1 innan Norge reducerade i matchens åttonde omgång till 5-3. 

Sverige vann till slut med 6-4 efter att även reserven Daniel Magnusson fått speltid. Detta sedan glidsulan på viceskippern Oskar Erikssons sko gått sönder, vilket gjorde att han inte kunde slutföra matchen – en annorlunda händelse även för rutinerade Lag Edin.

– Det var en ny upplevelse. Det blir till att gå till skomakaren och försöka få den ihoplimmad, sade Eriksson och förklarade att han i värsta fall får byta till ett par inte särskilt inspelade reservskor.

Lag Hasselborg möter Turkiet och Estland under onsdagen. För lag Edin väntar Tyskland.

Aktuella EM-tabeller:

Damer https://curlit.com/ECC/aspnet/standings.aspx?EventID=2
Herrar https://curlit.com/ECC/aspnet/standings.aspx?EventID=1