Hem / Curling-VM: Förlust mot Kina efter tre raka vinster

Curling-VM: Förlust mot Kina efter tre raka vinster

Lag Hasselborg har fått en bra start på Curling-VM i Calgary, Kanada med tre vinster och en förlust under de inledande dagarna. Lagets första förlust kom i nattens match mot Kina som vann med siffrorna 7-5.

Obesegrade Schweiz och RCF toppar VM-tabellen före Sverige, Skottland och Kina på delad tredjeplats. Idag måndag väntar matcher mot Skottland och Tjeckien.

Dagens matcher för Team Hasselborg

09:00, 17:00 svensk tid: Sverige-Skottland 
19:00, 03:00 svensk tid: Sverige-Tjeckien

– Självklart är vi jakt efter vårt första VM-guld men första steget och fokus blir att nå slutspel för att säkra en OS-plats 2022. Det är ett tufft startfält och många formstarka lag, säger Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs till curling.se

Inställt spelpass p.g.a Corona-fall i TV-teamet

Det första spelpasset under söndagen fick ställas in efter Corona-fall i TV-teamet. Efter nya tester på samtliga spelare och funktionärer kunde VM återupptas. Dock utan TV-sändningar i väntan på testsvar och smittspårning för all TV-personal.

Kamp om VM-medaljer och OS-platser

14 lag finns med i startfältet vid VM Damer 2021 som inleds med en grundserie där alla möter alla. Efter avslutad grundserie väntar slutspel för de sex bäst placerade lagen. Lag med placering 1-2 går direkt till semifinal. Lag med placering 3-6 spelar kvartsfinal för att då de sista semifinalplatserna. En slutspelsplats för Sverige säkrar en OS-plats 2022.

Sveriges matcher vid VM Damer 2021 och TV-sändningar

https://www.curling.se/folja/Landslag/VMdamer2021/SpelprogramVMDamer2021/

Följ liveresultat

https://curlit.com/WWCC/aspnet/current.aspx?EventID=1

Aktuell VM-tabell

https://curlit.com/WWCC/aspnet/standings.aspx?EventID=1

VM Damer 2021 avslutar en nästan två månader lång mästerskapsperiod i Calgary, Kanada. Säsongen 2020-2021 avslutas med VM mixed dubbel i Aberdeen, Skottland 15-23 maj.