Hem / Curling-VM: Ny seger för lag Edin som skuggar Norge i toppen av VM-tabellen

Curling-VM: Ny seger för lag Edin som skuggar Norge i toppen av VM-tabellen

Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson fortsätter att övertyga vid Curling-VM i Calgary.

Nattens 10-2 seger mot Sydkorea var killarnas fjärde raka och med endast två förluster ger det en delad andraplats i den mycket jämna tabellen. 

Tidig ledning efter stark inledning

Med en närmast perfekt laginsats kopplade lag Edin ett tidigt grepp mot Sydkorea. Efter halva matchen var den svenska ledningen 5-2. Men de svenska killarna slog inte av på tempot, tvärtom. Efter tre svenska poäng i sjätte omgången och två stulna poäng i sjunde tackade Sydkorea för sig.

Schweiz som inledde VM urstarkt, med bl.a vinst mot Sverige, tappade viktiga placeringar efter två raka förluster. Norge toppar tabellen före Sverige, Kanada, RCF och Skottland. På sjätte plats ligger USA, skuggade av Schweiz på sjunde.  

14 lag finns med i startfältet vid VM Herrar 2021 som inleds med en grundserie där alla möter alla. Efter avslutad grundserie väntar slutspel för de sex bäst placerade lagen. Lag med placering 1-2 går direkt till semifinal. Lag med placering 3-6 spelar kvartsfinal för att då de sista semifinalplatserna. En slutspelsplats för Sverige säkrar en OS-plats 2022.

– Självklart har vi siktet inställt på medalj och att kunna försvara vårt VM-guld. Men det viktigaste och första delmålet blir att säkra en slutspelsplats och därmed en plats för Sverige vid OS 2022.