Hem / En hälsning från projektgruppen 17-30

En hälsning från projektgruppen 17-30

Projektgruppen 17-30, arbetar med frågor som rör att behålla spelare över juniorgränsen och erbjuda aktivitet för alla nivåer. Läs mer om deras arbete i texten nedan.

Hej CurlingSverige!


Vi är 17-30-gruppen och vi jobbar med att utveckla curling som ett alternativ för unga vuxna/äldre juniorer.

Många curlare slutar efter juniortiden och det är ett problem vi delar med många andra idrotter. Vi anser att detta är en åldersgrupp som lätt trillar mellan stolarna i övergången från junior till elit, där många tappar intresset eller tvingas sluta tävla då alternativ för att fortsätta spela är för få eller oattraktiva.

Vårt motto är att synas och att bli sedda. Vi tror att den viktigaste komponenten i att hålla kvar så många som möjligt i vår sport är att skapa känslan av att man gör skillnad. I dagsläget finns inget naturligt steg mellan junior och elitspel i Sverige och utan ekonomiskt stöd är det svårt att finansiera resor utomlands.

Därför vill vi hjälpa till att skapa fler utmaningar som ger bra nivå för att kunna fortsätta utvecklas, istället för att ge upp. I planerna finns bland annat två återkommande inbjudningstävlingar på svensk mark, en på hösten tänkt för främst svenska lag och en på våren, öppen även för internationella lag.

I dagsläget består gruppen av 9 personer, varav 7 i åldersspannet 17-30, geografiskt spridda runt om i landet, ett språkrör gentemot förbundet samt en
projektledare. Detta ger oss en god inblick i curlingen på alla nivåer. Mellan medlemmarna är det ca 40 år mellan yngsta och äldsta, vilket ger bra erfarenhetsutbyte och leder i sin tur till bra samarbete.

Vilka är vi?

17-30 gruppen består av följande:

Emma Landelius - lagdynamik, inom lag
Emma Sjödin - trivsel, mellan lag
Ture Stenvall - bollplank, läger, rekrytering och strategi
Johan Nygren - bredd och träningsutveckling
Johan Engqvist - kommunikation, gentemot klubbar och distrikt
Sofie Bergman - bollplank, organisering
Johannes Patz  - tävlingsutveckling
Hans Nyman - projektledare
Göran Karlsson - språkrör till förbundet, struktur

Vid frågor och tips som rör vårt arbetsområde vänligen kontakta någon av oss eller fråga efter oss hos Svensk Curling!

Ses på isarna!
//17-30-gruppen