Hem / Europamästarna lag Hasselborg skänker prispengar till Curly Camp!

Europamästarna lag Hasselborg skänker prispengar till Curly Camp!

– Vi har valt att ge pengarna till Svenska Curlingförbundet och projektet Curly Camp, ett curlingläger för barn, säger den olympiska mästaren Anna Hasselborg.

Under måndagens Idrottsgala utsågs curlinglaget Hasselborg till årets lag. Därmed vann laget även Hejapriset som delades ut i samarbete med Idrottsgalans huvudsponsor Svenska Spel.

Prispengarna från Hejapriset har lag Hasselborg valt att ge till Svenska Curlingförbundet där de ska investeras i föreningens ungdomsverksamhet. – Vi har valt att ge pengarna till Svenska Curlingförbundet och projektet Curly Camp, ett curlingläger för barn, säger den olympiska mästaren Anna Hasselborg.

På måndagens Idrottsgala prisades några av Sveriges allra främsta idrottsstjärnor. Till vinnarna i fem kategorier, årets manliga och kvinnliga idrottare, årets nykomling, årets prestation samt årets lag delades även ett Hejapris ut i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Som vinnare av årets lag vann lag Hasselborg 50 000 kronor att skänka till valfri svensk idrottsförenings eller idrottsförbunds ungdomsverksamhet.

– Alla vi i lag Hasselborg har deltagit i Curly Camp, vars syfte är att skapa gemenskap och utveckling och vi har valt att pengarna ska gå till att betala deltagaravgiften för 100 barn, säger Anna Hasselborg.

Curly Camp är ett ungdomsläger där barn och unga träffas för att lära sig nya saker, träna och umgås.Lägret brukar arrangeras under två dagar där deltagarna delas in i grupper efter ålder och ambitionsnivå. Aktiviteterna är på is, i teorisal och blandas med fysträning ute och sociala aktiviteter vid sidan av. Parallellt med lägret brukar Svenska Curlingförbundet anordna praktik för de nya ungdomsledarna.

– Vi är otroligt glada att lag Hasselborg har valt just Curly Camp som ändamål för sina prispengar! Vi kommer att arrangera lägret på två eller tre platser kommande säsong. Medlen kommer att täcka ungdomarnas kostnader för att delta och jag är övertygad om att vi får stort intresse från deltagare när inbjudan och sponsring till varje ungdom kommer från årets lag, säger Stefan Lund, generalsekreterare på Svenska Curlingförbundet.

Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, hoppas och tror att prispengarna från Hejapriset ger fler unga chansen att få ta del av idrottens gemenskap och glädje.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. I samband med Idrottsgalan där några av våra främsta atleter hyllas känns det fint att också kunna ge tillbaka till föreningarnas och förbundens ungdomsverksamheter. Jag är övertygad om att Svenska Curlingförbundet kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.

Övriga vinnare av Hejapriset

Armand Duplantis utsågs till årets manliga idrottare
Linn Svahn utsågs till årets kvinnliga idrottare
Dejan Kulusevski utsågs till årets nykomling
Armand Duplantis vann utmärkelsen årets prestation

Läs mer om Svenska Spels sponsring av svensk idrott.