Hem / Extra förbundsmötet röstar igenom förslaget om ny struktur för medlemsavgifter och licensavgifter

Extra förbundsmötet röstar igenom förslaget om ny struktur för medlemsavgifter och licensavgifter

Totalt röstade curlingens distriktsförbund med 99 röster för och 26 röster emot, vilket innebär att från och med säsongsstart 2022-2023 kommer vi att ha nya avgifter för curlare i förening.

Föreningen väljer såklart fortfarande vilka avgifter de tar av medlemmarna. Skillnaden är att föreningarna från och med nästa säsong kommer att betala en lägre avgift per medlem till SCF och de curlare som tävlar utanför egen förening kommer att få köpa till en tävlingslicens. 

Läs förslaget i sin helhet

Läs exempel på rekryteringsvägar 

Svenska Curlingförbundet kommer även erbjuda samtliga föreningar att byta administrationssystem till något som kallas för MyClub. Licenserna kommer gå att lösa enkelt och snabbt genom att fylla i ett formulär och betala direkt. Curlare kommer också att få tillgång till digitala medlemskort där aktuell licens finns noterad. 

Vi har startat arbetet att tillsammans med MyClub förbereda lathundar för curlingklubbar och kommer bjuda in samtliga föreningar till utbildning i det nya systemet.

Förhoppningsvis kommer det att underlätta i administration för alla och även spelarna kommer få en bättre överblick över sina uppgifter och sitt aktuella medlemskap.