Hem / Klara för Paralympics, matchar landslaget mot Sumpans ungdomar

Klara för Paralympics, matchar landslaget mot Sumpans ungdomar

Klara för Paralympics har landslaget i rullstolscurling påbörjat sin resa mot Peking i Sundbybergs Curlinghall, i samarbete med klubbens juniorer.

Ronny Persson från landslaget i rullstolscurling är nöjd efter helgens träning och matcher.

- Helgen flöt på bra och det kändes som: Äntligen! Efter drygt 400 dagar sedan senaste matchen mot någon ”utomstående” så var det med en känsla av att vara rejält ringrostig inför mötet mot juniorerna.

Det spelades både fyrmannalag och dubbelmatcher och trots att juniorerna drog det vassare strået, gav spelet det gav mersmak.

- Det var nyttigt och skönt att vara igång som ett lag igen och att få påbörja lagbygget mot Peking. VM i Peking såklart och framförallt Paralympics! 

I fredags blev det klart att rullstolscurlingen är klar för Paralympics. Det tycker Ronny är skönt och något som ger arbetsro. Den senaste säsongen har varit både frustrerande, utan tävlande och resande men också en möjlighet att verkligen nöta på teknik. 

- Sammanfattningsvis kan vi säga att svensk rullstolscurling har gångna säsongen, på grund av Corona så klart, blivit drabbade som alla andra. Fast jag skulle vilja påstå att vi kommit undan med ”blotta förskräckelsen.” Vi har kunnat träna snudd på hela säsongen. Nu går vi mot sommaren med vila och fokus på mycket styrka/kondition för att vara redo tidigt i augusti. Då har vi träningsläger i Karlstad och vi kommer ha en hektisk säsong framför oss mot det stora målet; Paralympics!

James Dryburgh, ledare för juniorerna i Sumpan var också nöjd med helgen. 

-Det är kanon att ungdomarna får chansen till matchspel mot några nya och att vi arbetar för att rullstolscurling ska vara en självklar del av vår verksamhet och sport. Det kommer vara självklart för dem och det är bra för sporten.