Hem / Lag Edin är klart för EM-final

Lag Edin är klart för EM-final

Lag Niklas Edin är klart för EM-final i curling efter seger med 7-3 mot Italien i Lillehammer efter att ha stulit tre poäng i den sista omgången. För matchen var inte så ojämn som siffrorna visar.

I finalen väntar antingen Norge eller Skottland. Därmed kan det bli dubbla guld för Sverige i curling-EM eftersom lag Anna Hasselborg är klart för final mot Skottland på damsidan.

I onsdags förlorade Sverige mot Italien med klara 7-2 i grundserien. Något som bäddade för en tuff semifinal när Lag Edin jagade revansch i reprisen. Och det blev en rysare ända till slutet.

– De spelade jättebra så vi visste att det skulle bli en tuff och lång match, säger Niklas Edin.

Halvvägs in i matchen var det lika på tavlan efter att Sverige kommit ikapp till 2-2 med minsta möjliga marginal. Italien begärde mätning men det visade sig att poängstenen var blågul.

Italien tog tillbaka ledningen med en poäng i sjunde omgången och Sverige svarade med två poäng i den nionde. Det stod 4-3 inför avslutningen och Sverige gjorde sig redo för eventuell skiljeomgång.

Men när Italien spelade den sista stenen blev den för kort. Sverige fick med sig två nya poäng i tionde omgången och vann till slut med 6-3.

– Det var jämnt ända till slutet och jag är jätteglad att vi inte behövde köra en skiljeomgång. Det var nervöst, säger Edin.

Källa: Radiosporten och SVT Sport