Hem / Lag Hasselborg med makalös semifinalvändning – klart för EM-final

Lag Hasselborg med makalös semifinalvändning – klart för EM-final

Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs stod för en stark vändning i semifinalen i Curling-EM där man vände underläge till seger mot Ryssland med 5-4 i den tionde omgången – trots att Ryssland hade fördel av sista sten.

Sverige och Ryssland möttes redan i gruppspelets andra match. Då blev det en tät historia som lag Hasselborg till slut förlorade med 6–5 eter skiljeomgång. I semifinalen möttes lagen igen – och även det blev en jämn historia.

Ryssland och Sverige följdes åt i poängprotokollet och efter halva matchen var det 2–2 på resultattavlan. Men i den sjätte omgången gjorde Ryssland ett ryck och gick upp i ledning med 4–2.

Den ryska ledningen var intakt i de efterföljande omgångarna och tiden för lag Hasselborg blev allt mer knapp. Men efter mycket tålamod lyckades lag Hasselborg säkra två poäng i matchens nionde omgång och det var likaläge inför den tionde och sista omgången.

Då stod lag Hasselborg för en perfekt sista sten som satte press, stal poäng av Ryssland och tog sig vidare till final efter 5-4.

– Det känns riktigt bra. De har haft en bra svit mot oss och det här blev verkligen en kamp, säger Anna Hasselborg.

– Det här tålamodet som de är så bra på, det visar de upp igen. Ryssland har den där ledningen. Men Sverige jobbar med allt vad man har efter de möjligheter som finns, säger SVT Sports expert Eva Lund.

I EM-finalen på lördag väntar Skottland som besegrade Tyskland i den andra semifinalen.