Hem / Lindesbergs nya hall står redo för curlare!

Lindesbergs nya hall står redo för curlare!

Lindesbergs CK:s nya hall står färdig för curlande människor! Byggnaden sitter ihop med fler idrottshallar och med en högstadieskola. Perfekta förutsättningar, berättar ordförande Christer Larsson.

Den förra hallen stod gömd bakom hockeyhallen. Två banor i en kall, gammal byggnad som ingen kände till. Nu står den glittrande redo att ta emot curlare mitt i en stor byggnad som delas mellan ishockey, gymnastik, handboll.

Den nya högstadieskolan i Lindesberg är alltså ihopbyggd med en stor idrottshall. Den som kliver in i entrén kommer först till en stor foajé. Rakt fram ser du in i hockeyhallen. Direkt till höger ligger curlinghallen. Tar du till vänster finns en liten trapp upp till hockeyns entrén och till två gymnastikhallar.

- Nu är vi verkligen mitt i smeten, det är perfekt. Det är fönster mellan curlinghallen och hockeyhallen så nu står folk tryckta mot rutorna och tittar in på curlingen. Förut visste ingen ens om att det gick att spela curling i Lindesberg, nu går det inte att missa. 

Vi är väldigt nöjda, vi väntar bara på att möblerna ska komma till vårt nya klubbrum. Så ska vi försöka få dit massor med folk, berättar Christer Larsson som är ordförande i Lindesbergs Curlingklubb.