Hem / Mats-Ola och Axel är Svenska Mästare i figur 2021

Mats-Ola och Axel är Svenska Mästare i figur 2021

Den 13-14 november avgjordes SM i Figur i Gävle för klasserna herr och rullstol. Grattis till de nya, svenska mästarna Axel Sjöberg och Mats-Ola Engborg!

Nyss hemkomna från Kina med ett VM-silver i packningen, körde både Mats-Ola Engborg, Jönköping och Kicki Ulander, Härnösand Danderyd, till Gävle och spelade till sig ett guld och ett silver i SM Figur. 

SM-Guldet vanns av en nöjd Mats-Ola som berättar om senaste tiden med curling. 

"Ja det har ju blivit en del nu och det känns så bra! Det var lite tufft uppe i Gävle men jag höll ihop det i första omgången och det var det som räddade mig. 

Det är alltid kul att vinna men för mig betyder det allra mest att åka och träffa de andra. Det blev ju 100 mils körning men det var det väl värt för att vara med och spela. Det var ju i allafall ett och ett halvt år sedan vi träffades och det var riktigt kul faktiskt"

Mats-Ola vann guld med totalt 99 poäng och Kristina Ulander, silver med 94 poäng. 

Bronset i rullstolsklassen vanns av Johanna Glennert från Karlstad med 82 poäng. 

Team Burning Goats dominerade herrklassen

Av topp 5 i herrklassen spelar fyra personer i samma lag, Team Burning Goats från Gävle. Det var Axel Sjöberg tillslut stod som segrare, med totalt 140 poäng på två spelade serier. 

"Det kändes jättekul att vinna Figur SM. Det var ett bra tag sen nu, det har blivit lite många silver så extra kul att vinna guld! Det var roligt också att vara på samma bana med mitt övriga lag och träffa alla andra som var där. 

Första rundan var lite nervig, så den blev inte helt hundra och då hade jag inte så stora förhoppningar. Men det var kanske det som gjorde att det släppte också och i runda två hade jag inte samma förväntningar och då lyckades jag få till spelet" - Axel Sjöberg. 

Silvermedaljör Fabian Wingfors med 137 och bronsmedaljör Simon Granbom med 130 poäng. På fjärdeplats kom Per Noreen innan sista lagmedlemmen i Team Burning Goats, Jacob Hanna också knep femteplatsen.

Tack till CK Granit för fint arrangemang och stort grattis till alla medaljörer!

>ALLA RESULTAT