Hem / Medlemmar lockas tillbaka med 36-timmars curling!

Medlemmar lockas tillbaka med 36-timmars curling!

Härnösands Curlingklubb har startat säsongen med en social succé då 20 lag samlades i Härnösands Curling Arena för 36-timmars curling!

20 lag och en härlig blandning av nybörjare, erfarna, elitspelare och motionärer samlades under helgen 15-16 oktober för matcher och nöje till ett koncept som vi tycker är väl värt att sprida och dela för att provas av fler. 

Föreningens ordförande, Johan Engqvist berättar att de från början hade en idé att ha en 24-timmars tävling för att ha en ledig söndag som resdag hem. Sen fattades beslutet att dela upp matchpassen så att deltagarna fick möjlighet till sömn. (Kanske påverkades beslutet av att Johan själv både spelade och var ismakare, vilket skulle innebära ett intensivt dygn).

Själva upplägget skapades av Andreas Skoglund och Mathias Mabergs.

Så funkar 36-timmars curling

Det hela går ut på att spela så mycket matcher som möjligt. Alla Härnösandslag fick starta tidigt på fredagen för att underlätta för bortalagen.  

Det som skiljer sig från andra curlingtävlingar är handicap-systemet där laget inleder matchen med en pluspoäng på tavlan för varje nybörjare som spelar i laget. Flera lag kom med nya spelare och de erfarna lagen fick verkligen kämpa för att ta ikapp. 

Första pris i tävlingen var trisslotter. Men det fanns även prispengar. Dessa lottades ut och lotter fick lagen genom att vinna poäng i sina matcher. En lott per vunnen poäng och därmed ökad chans till vinstpotten. 

Allt som allt så har responsen varit fantastiskt. Suget efter att umgås och spela var stort och klubben har verkligen sett till att det funnits möjlighet att mingla. Pubkvällar och bankett på lördagen var pricken över i för att det hela skulle bli succé och att det blev en succé är det inga frågetecken om. 

I utvärderingarna haglar det med positiva omdömen. Vi har valt ut detta citat nedan som exempel, då det sammanfattar raden av kommentarer på ett bra sätt: 

“Roligt med blandningen av lag, unga, gamla, nya och erfarna. Kul med lotterna så alla har chans att vinna något.”

- Självklart kommer detta fortsätta att arrangeras och klubben delar gärna med sig av sina erfarenheter till andra som vill testa konceptet, säger Johan Engqvist, ordförande. 

Trevlig curling önskar vi!