Hem / Nu curlas det i Huddinge!

Nu curlas det i Huddinge!

Björkängshallen i Huddinge har blivit en curlingbana rikare! Detta tack vare Anders Hörberg, tidigare intendent i Sundbybergs Curlinghall.
Stockholms södra sida är ett område där vi saknar curlinghall och även verksamhet, men nu är det möjligt att curla i B-hallen som annars finns till för hockey, konståkning och allmänhetens åkning. 
 
Anders Hörberg, som många av oss känner från hans tidigare tjänst i Sundbybergs Curlinghall, jobbar numera i som Ishallsvaktmästare i Björkängshallen i Huddinge. Där finns det nu bo, hack och stenar för den som vill lära sig mer om curling. 
Anders berättar mer om hur han fått till en curlingbana i hallen: 
-Det började förra hösten då EM spelades i Helsingborg och det sändes mycket curling på SVT. Några av mina kollegor uppfattade då att det spelades i en ”hockeyhall”?! 
Jag fick lite frågor kring detta och jag berättade om hur det går till att göra curlingis.
Då kom frågan upp:
-Skulle man kunna ha curling även i en våra hallar?
Och jag svarade
-Såklart! 
Så när vi efter sommaren gjorde ny is för säsongen så passade vi på att linjera upp och måla bon för en curlingbana.
Anders fick sedan veta att Kalmar haft ett liknande projekt med curling i ishall som för tillfället låg nere på grund av byggnation. Så de 16 stenarna fraktades på lån till Huddinge för säsongen. Dessa har Anders gjort i ordning med scratchning och nya handtag så de fungerar fint. 
Hack är tillfälligt lånde av Danderyd, pebblekanna och begagnade kvastar från Sundbyberg. Anders har även snickrat en egen stenkista och köpt in några slajdsulor. Allt är klart för Prova-På Curling! 
Reaktionerna har varit lite olika. Några är oroliga för att bli av med istider och andra har varit väldigt positiva och vill gärna spela så snart som möjligt. 
Om verksamheten berättar Anders följande:
- Än så länge så har det inte dragit igång i någon större omfattning, men vi får väl se till lite senare under säsongen vad som händer. Så har vi så klart pandemin som sätter lite käppar i hjulen för nästan allt. 
-Jag har egentligen inga framtidsplaner mer än att visa, med min kompetens inom både is-och spelkunnande,  visa upp och ge människor i och omkring ishallen möjligheten att prova på curling. Och jag vet ju sedan tidigare att det är väldigt få som inte tycker att det är roligt den gången då de fått möjligheten.
-Men visst skulle väl det kännas lite speciellt om det för så väl ut att man inom kommunen tog ett beslut om att bli den första på den södra sidan av Stockholm som blev med curlinghall. 
Det hoppas vi såklart på från Svensk Curling också. En förening på södra sidan av Stockholm vore varmt välkommet och ett fantastiskt tillskott till vår verksamhet. Vi får se vad framtiden erbjuder!