Hem / Nya medlemmar får egen tävling i Umeå!

Nya medlemmar får egen tävling i Umeå!

Umeå CK inledde säsongen med 108 medlemmar. I slutet av mars har de 175 curlare i förening de nya curlarna har avslutat säsongen med en egen turnering.

Prova På, Nybörjarkurser, marknadsföring och ledarutveckling är några av de aktiviteterna som lockat curlare till Umeå CK och dessutom fått dem att stanna. 

Snarare än att locka nya curlare till befintliga klubbserier, erbjöd föreningen alla de som nyss börjat till en egen turnering. Fem fulla lag anmälde sig och nedan kan ni mer om hur föreningen valt att lägga upp arrangemanget. Ledare Johan Nygren berättar: 

- Vi har marknadsfört tävlingen både i hallen och på hemsidan, men det som gav mest resultat var nog lappar och information vi gav ut i samband med öppet hus och nybörjarkurs (där vi hade 30 spelare).

Vi har erbjudit lagen att utöver nybörjarkurs komma på våra nybörjarträningar samt medlemsträningar för att förbereda sig inför tävlingen. Det kostade 100kr/lag i anmälningsavgift.

5 lag deltog och vi spelade den under söndagen, från 09.00 till 15.30. Vi spelade en round robin med 3 omgångar per match och avslutade med final och bronsmatch. Ledare stod i princip alltid ute i hallen och gick in och hjälpte till vid regelfrågor/incidenter, men allt flöt på rätt bra. Det är första gången vi testar att köra något sånt här men det känns som att det blev lyckat, alla verkar ha haft kul och spelet blev bättre för varje match.

Jag tror att det är bättre för nybörjare att lära sig att tävla på det här sättet snarare än att kliva in direkt i klubbserien och möta lag som spelat i decennier. Nu stänger vi hallen nästa vecka men vi planerar att köra en uppstart med det här gänget och övriga som var med i de senaste nybörjarkurserna direkt när vi startar i oktober.