Hem / Nya möjligheter för curlingen i Lindesberg

Nya möjligheter för curlingen i Lindesberg

Lindesbergs Curlingklubb, en förening som idag har två curlingbanor och 25 medlemmar, gör sig redo för ett ordentligt lyft. 

Kommunen har redan börjat bygget av en ny idrottshall och i denna, två nya curlingbanor!

Det nya bygget är en dröm för de flesta curlingföreningar. Curling som en del i en multiarena och dessutom vägg i vägg med en högstadieskola. 

Christer Larsson, ordförande i föreningen säger: 

Det är ju helt magiskt. Jag tror inte på det riktigt än faktiskt. Men annars är det bara bara positivt. Det tycker jag absolut. Vi ska verkligen försöka se till att vi får ut det här och att vi kan skapa så mycket intresse som möjligt.

Vad ser du mest fram emot?

Jag ser fram emot att bjuda nya medlemmar till en fantastiskt fin miljö för det hoppas jag att det blir. Det kommer bli så oerhört mycket bättre än det vi har!. 

Klubbens befintliga hall är gammal, sliten och kall. Särskilt kylan är det stora problemet och det som spelare beklagar sig över allra mest. 

Den nya anläggningen kommer, som sagt att ligga vägg i vägg med en högstadieskola. Endast en korridor med glasväggar är emellan. Den som kommer in i entrén väljer curling, ishockey eller handboll. Från långsidan där det ligger omklädningsrum är det också planerat glasväggar så att man kan se curlingspelet därifrån. 

Föreningen planerar att börja attrahera en målgrupp med curlare som är 20-40 år och elever från skolan samt personer med rörelsenedsättning som idag inte kan ta del av kommunens curlingverksamhet.

Stort grattis och lycka till säger vi från Svenska Curlingförbundet som också ser fram emot att välkomna landets curlare till nationella tävlingar och läger i Lindesberg!