Hem / Premiär för VM i Mixed Dubbel Rullstol

Premiär för VM i Mixed Dubbel Rullstol

Med start i morgon, 30 april spelas det första VM i Mixed Dubbel Rullstol. Tävlingen går i Lohja, Finland och Sverige representeras av Sabina Johansson och Marcus Holm.

18 lag indelade i två grupper ska göra upp om den första titeln någonsin när det gäller VM i Mixed Dubbel Rullstolscurling. Sverige inleder i morgon mot Ungern, 08.30 svensk tid. 

Det svenska laget med Sabina Johansson och Marcus Holm har förberett sig med träningsmatcher i Stockholm och har nu genomfört träning på plats i arenan. Förbundskapten Peter Narup är med på plats: 

- Det känns jättebra! Rent tekniskt ser det jättebra ut för både Mackan och Sabina. Förutsättningarna med arena, is och stenar känns också perfekt.

Detta är ett historiskt VM, då Mixed Dubbel rullstolscurling inte varit något internationellt mästerskap tidigare. 

- Det är jättecoolt att det är första VM-någonsin! Det har inte spelats så många Mixed Dubbel matcher på rullstolssidan så det känns nytt, spännande, lite läskigt och ascoolt. 

Angående lagets chanser tycker Peter att det är svårt att veta: 

- Vi har två oerhört duktiga spelare här men de har inte så mycket internationell rutin. Så jag tycker inte vi ska lägga några resultatmål utan jag vill se en fin utveckling inför framtida mästerskap. Samtidigt är de ju oerhört duktiga både taktiskt och speltekniskt så det skulle kunna gå hur bra som helst, det är jag helt övertygad om. Men det är så många osäkra faktorer äns å länge så svårt att sätta några resultatmål. 

Streaming från bana A finns tillgänglig via arrangören. SE MATCHER

Följ

SPELSCHEMA

RESULTAT

TABELLER