Hem / Säsongspremiär i Baden för landslagstruppen

Säsongspremiär i Baden för landslagstruppen

Dom svenska curlinglandslagen inleder tävlingssäsongen kommande helg i den stora internationella tävlingen i Baden, Schweiz. Sverige är representerade av lag Edin, lag Hasselborg och Team Magnusson.

För lag Hasselborg med Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs dök möjligheten upp efter att de skotska herrlagen tvingats tacka nej p.g.a reserestriktioner.

– Fantastiskt. Det här blev verkligen en bonus och rekordtidig säsongsstart. Och dessutom i en herrtävling med allra högsta klass.Härligt att komma igång efter en sommar med mycket träning, säger Anna Hasselborg.

Lag Edin, som tog sitt tredje raka VM-guld i våras, har kunnat förbereda sig lite längre och reser till Schweiz med en bra känsla.

– Verkligen. Tack vare Karlstads kommun kunde vi gå på is redan i början av augusti och efter mängder av träningstimmar längtar vi efter tävling, säger Niklas Edin.

Lag Edin och lag Hasselborg möttes i februari i det prestigeladdade Mästarmötet och där blev det lag Edin som knep segern. Nu finns det chans till returmöte i Baden.

– Så kan det bli. Och varför inte i finalen, säger Niklas.

Det stora målet för säsongen är OS i Peking i februari, där båda lagen är stora medaljhopp.

Med i startfältet finns också lag Magnusson från Karlstads CK som även dom tillhör landslagstruppen i Svensk Curling.

Tävlingarna startar idag fredag kl 08:00 och lag Magnusson är först ut med premiärmatch mot Team Jungen, Schweiz.

Följ livestreaming och liveresultat på:

https://worldcurlingtour.org/men/event/554

https://worldcurlingtour.org/