Hem / U30: SverigeCupen i Borlänge

U30: SverigeCupen i Borlänge

Den 19-20 november spelades säsongens första U30 tävling, SverigeCupen i Borlänge. Tävlingen beskrivs av både arrangör och deltagare som en härlig kombination av tävling och sociala aktiviteter.

SverigeCupen arrangeras av projektgruppen 17-30 och denna gång tillsammans med Borlänge CK. Sofie Bergman var en av huvudarrangörerna och hon är mycket nöjd: 

-Det gick fint! Så roligt att lagen anmälde sig och ville vara med oss på vår den "första jungfrufärden".

Det var kul att alla lag spelade samtidigt och att hallen fick myllra av spel. Min uppfattning var att lagen överlag tyckte att det var en roligt tävling och jag tror att det var lagom att det började på fredag eftermiddagen i detta format.

Förutom matcher arrangerades också en kvällsaktivitet med gemensam middag och ett klassiskt jippo, som vi annars ser i rena juniorsammanhang men som bevisligen är roligt för alla. Lagen blandades upp mellan banorna så att alla fick tävla med någon ny och sedan spelades det om längsta tid mellan hoglinjerna och dragningar längst ifrån knappen. 

- Aktiviteten på is var rolig och några stannade kvar för att laborera med aktiviteterna efteråt vilket var superkul! Jag tror att det finns en del utvecklingspotential på utformningen av den och middagen, säger Sofie. 

Tävlingen vanns av Team Burning Goats från CK Granit och de håller med Sofie om arrangemanget och konstaterar att det verkligen var roligt att delta på tävling med både matcher, jippo och gemenskap.