Hem / Umeå CK om första året med rekryteringsstöd

Umeå CK om första året med rekryteringsstöd

Umeå CK berättar att engagemanget och energin är bättre i deras förening än någonsin förut, trots denna pandemisäsong. Gällande ungdomsverksamheten har de tre nyutbildade ledare och nya engagerade föräldrar. 

Som tidigare konstaterat, har första året med rekryteringsstöd inte kunnat bli som önskat och samtliga rekryteringsklubbar har rapporterat att flera av tilltänkta aktiviteterna har behövts ställas in. Men det betyder inte att inget har hänt. Umeå CK har tänkt om från att vara ute och rekrytera till att främst jobba med att utveckla ungdomsverksamheten kvalitativt.

Johan Nygren, ansvarig för verksamheten och ledare i föreningen berättar om strategin: 

- Vi har satsat mer på att skapa en bättre och en mer strukturerad ungdomsverksamhet än vad vi haft tidigare. Min känsla är att vi har haft både roligare och bättre juniorträningar än vad vi haft innan. 

Johans känsla bekräftas av klubbens yngre.

- Vi har fått prova många nya roliga saker som t.ex. curlinggolf och stafetter och det har varit en större variation på varje träning. Det är kul när vi får göra olika övningar säger Melker Nygren, 10 år. 

Klubben har också startat samarbete med lokala bangolf föreningen och varit där för att spela med ungdomsgruppen. Till hösten kommer bangolfarna till curlinghallen för att testa curling.