Hem / Veckan då hela Sverige curlade

Veckan då hela Sverige curlade

Nationella figurveckan har avslutats med 12 deltagande föreningar och curlare i åldrarna 12-80 år som spelat om ära och priser!

Den 22-28 februari deltog curlare från föreningar där det funnits möjlighet till spel. Vi har haft spelare i rullstol, slajdande spelare, motionärer och landslagsspelare. Alla har deltagit i samma tävling och spelat om priser i olika kategorier. Figur är en form av individuell curling där spelaren tar poäng genom att utföra ett antal fasta uppgifter. 

Under en säsong där vi inte kunnat träffas och tävla som vanligt, har det varit otroligt glädjande att få följa alla som deltagit i figurveckan. 

“Det här har varit en riktig höjdpunkt där vi kan fokusera vår kraft till att faktiskt tävla i någonting! Jag märker ett engagemang och en klubbkänsla som är viktig. Det har varit kommunikation mellan klubbar och mellan spelare och en stor spänning i vem som gör vad. Det här har förenat alla oss som fortfarande kan spela och det behövde vi just nu!” - James Dryburgh, Sundbybergs CK

Nationella figurveckan har haft deltagande i ett stort åldersspann. Från Ester och Emil, 12 år från Sundbyberg, till Per Olsson och Ulla Wästlund (Karlstad) samt Lars Mårtensson från Sundsvall, alla fyllda 80 år. 

"Det var skönt att få bryta covid19 tristessen och att dessutom få ”tävla” och inte bara träna. Jag tyckte att det var en kul idé! Att kunna tävla utan att mötas påminner ju starkt om alla sammankomster som nu sker digitalt istället för fysiskt." - Per Olsson, Karlstads CK

Flitiga har landets curlare varit också och framförallt Daniel Magnusson från Karlstad som registrerat hela 15 serier under veckans gång. 

Bästa klubb: Flest spelade serier

Då vi begränsat antalet spelare per bana och pass för att hålla curlingen smittsäker fick antalet serier fördelas per bana i hallen. Bästa klubb vanns av Sundbybergs CK med sina 57 serier och fyra banor. Karlstads CK var nära med sina 70 serier som dock fördelas över 8 tillgängliga banor. 

Bästa klubb, högsta medelvärde

Umeå Curlingklubb hade ett medelvärde på 73,3 poäng per serie som spelades i föreningen. En imponerande siffra med totalt 13 serier som registrerades i Umeå. 

Högsta serie noterad för rullstolscurling

Kicki Ulander, från Härnösands CK spelade en rekordserie och registrerade hela 75 poäng. En förbättring av tidigare personbästa med 14 (!) poäng. Grattis Kicki!

Högsta serie noterad, U-16

Moa Dryburgh från Sundbybergs CK spelade också en 75-serie och med det toppar hon U-16 tabellen.

Högsat serier noterade för U-30. 

Axel Sjöberg från IK Fyris slog årets figur-rekord med hela 89 poäng och Almida de Val från Sundbybergs CK var bästa dam i U-30 med sina 80 poäng. 

Högsta serie noterad för dam/herr 30+

Anna Hasselborg och Agnes Knochenhauer spelade båda serier på 76 poäng och James Dryburgh blev bästa herre på 80 poäng. 

Stor tack till alla er som deltagit. Nationella figurveckan kommer definitivt bli något vi fortsätter att utveckla till kommande säsonger!