Hem / Vinst mot Kina 11-7 – Sverige har säkrat en slutspelsplats och OS-plats 2022!

Vinst mot Kina 11-7 – Sverige har säkrat en slutspelsplats och OS-plats 2022!

Curling.se får tag på en svensk VM-trupp i bilen på väg hem till hotellet och vi möts av härlig svensk glädje. Segern mot Kina med 11-7 säkrade en slutspelsplats och därmed en OS-plats 2022 för Sverige.

Det blir första gången som Sverige spelar OS i disciplinen som gjorde premiär på OS-programmet 2018. 

– Det känns helt fantastiskt. En OS-plats var det första stora delmålet på VM och nu ska vi ladda om för avslutningen av gruppspelet för att säkra en direktplats i semifinal. Och självklart drömmer vi om ett VM-guld, säger Oskar Eriksson och Almida de Val.

Med sju raka vinster blev Sverige det första laget som är klara för slutspel. Detta trots att två matcher återstår i gruppspelet.

– Jag är stolt och enormt imponerad över nivån på spelet. Speciellt med tanke på den speciella säsongen med små möjligheter till tuffare matchträning innan VM, säger förbundskapten Alison Kreviazuk.

I de två sista matcherna imorgon väntar Nya Zeeland och Schweiz.

Efter avslutat gruppspel väntar slutspel för de tre bäst placerade lagen i varje grupp. Lag med placering 1 i respektive grupp går direkt till semifinal. Lag med placering 2-3 spelar kvartsfinal. De sju bästa lagen vid årets VM tar också en kvotplats till OS 2022. För att avgöra den rankingen kommer det även att spelas en match för avgöra placering 7-8.

Mixed dubbel är en relativt ny och offensiv form av curling som endast kräver två spelare i varje lag. Det är en social och rolig tävlingsform med snabbare matcher och taktiska utmaningar med lite annorlunda regler. Båda lagen spelar sex stenar i varje omgång, varav en för varje lag är förplacerad i starten av omgången. Grenen gjorde premiär på OS-programmet 2018.

Sveriges matcher och spelprogram vid VM Mixed dubbel 2021

Liveresultat från VM Mixed dubbel 2021

Livesändningar på World Curling TV (YouTube)