Hoppa till sidans innehåll

Riktlinjer för ungdomsverksamheten


Svenska Curlingförbundet har antagit ett förhållningssätt om verksamheten för ungdomar upp till 16 år.

Upp till 16 år ser vi att samliga ungdomar tränar alla tillsammans ute i förening. När det är dags för turneringar, rekommenderar vi att klubbarna anmäler klubbarna och sätter ihop lag beroende på individernas önskemål att delta i den specifika aktiviteten. Fokus för ungdomar upp till 16 ska vara samvaro, relationer, lära sig vara med olika personer, hitta nya kompisar och att ha kul. Svenska Curlingförbundet rekommenderar följande: 

  • Från 16 års ålder kan spelarna själva välja att bilda lag och ha fasta lag. På klubbens juniorträningar tränar alla fortfarande tillsammans.
  • SCF och klubbarna behöver kommunicera att det enskilda barnet kan komma och börja spela curling. Det ska förmedlas att varje klubbs juniorsektion är ett stort gäng som spelar tillsammans och har kul.
  • I rekryteringen behöver tankesättet ändras. Inte tänka lag, utan tänka curlare.
  • Vi ska bli duktiga på att se individerna och även deras föräldrar.

Syftet bakom riktlinjerna är att skapa en så bra idrott som möjligt för så många som möjligt och för att öka vår rekrytering bland ungdomar behöver vi öppna för fler sätt att spela curling än i lag om fyra. Rekrytering av nya curlingspelare är en av våra absolut viktigaste aktiviteter och curling behöver bli mer lättillgängligt.

Att tidigt säga att vi måste vara fyra är ett hinder och det gör oss sårbara.

De som vill spela curling ska inte behöva tveka att göra det. För att inte tappa spelare på grund av att en lagkamrat slutar är det mycket viktigt att ta emot enskilda spelare och jobba utifrån tanken om en stor grupp. Detta ska prägla klubbarnas kultur när det gäller ungdomsträning. 

Uppdaterad: 27 APR 2017 11:14 Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info