Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från curling.se


Applikationen för idrottsmedel är öppen till och med sista december 2019. Samtliga projekt ska vara klara och rapporterade innan sista februari 2020.
 
En trygg idrott är en idrott fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. Från och med 2020 ska föreningar och förbund begära begränsat registerutdrag för alla som arbetar kontinuerligt med barn och unga under 18 år.
 
Välkommen till ismakarutbildning den 18-19 januari i Härnösand!
 
Det finns många bra tankar och idéer i curlinglandet Sverige. Vi vill ta tillvara på dessa och har därför skapat Utvecklingsutskottet. Nu söker vi dig som kan vara en del av utskottet och bidra med din kunskap.
 

Utbilda dig till domare!

(2019-12-04 13:16)
Säsongens utbildningsprogram är redan igång och närmst på schemat är domarutbildning i Gävle den 5-6 januari.
 
Vid årsmötet röstades två motioner igenom som påverkar figurspelet för rullstolscurling. Från och med denna säsong spelas figur med samma protokoll för gående curlare och rullstolscurlare.
 
Mjölby AI Team Moberg med Mikaela Altebro, Rebecka Thunman, Emma Landelius, Emma Moberg och coach Flemming Patz är nyblivna svenska mästare för juniorer.
 
Det blev en svensk dubbel i EM på hemmaplan, för första gången sedan 2001.
 

HÖSTRULLEN - SWEDEN TOUR

(2019-11-25 20:58)
Höstrullen spelades i Sundbyberg under helgen 9-10 november. Det var den andra av fyra deltävlingar i Sweden tour.
 
Sverige har stolta traditioner med mängder av medaljer i både, VM, OS och EM. Regerande EM-mästare för damer är Sverige med lag Anna Hasselborg. På herrsidan tog Sverige med lag Niklas Edin fyra raka guld innan Skottland förra året hamnade överst på
 
Projektet syftar till att ta fram utbildningspaket för att föreningar ska kunna introducera fler barn och unga till curling i skolor genom ”floor-curling”.
 
16-23 november spelas curling-EM i Helsingborg, med svenska guldförhoppningar både på dam- och herrsidan. SVT storsatsar och sänder totalt 15 matcher från curling-EM.
 
Till Svenska Curlingförbundets Distriktsförbund
 

Sweden tour i Jönköping

(2019-10-09 23:01)
Grattis till lag Glennert från Karlstads CK (Sabina Johansson, Gert Erlandsson, Johanna Glennert) som vann den första deltävlingen i Sweden Tour.
 
Det blev Leksands CK och Sundbybergs CK som vann de första titlarna i nystartade KG Open med premiär helgen 27-29 september 2019. För Leksands CK Team Nyman var det andra raka segern efter vinst i Match Town Trophy förra helgen och nu KG Open.
 

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Gävle-Dala Curlingförbund
Lars Nordström, Trotzgatan 85
791 72 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: curling@telia.com

Se all info