Hoppa till sidans innehåll

SCF:s nyheter


Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson tog Sveriges tredje raka VM-guld efter finalseger 10-5 mot Skottland.
 
Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson tog sin sjunde raka seger vid VM i Calgary och säkrade en direktplats i semifinal vid Curling-VM i Calgary.
 
Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson har som första lag säkrat en plats i slutspelet vid Curling-VM i Calgary efter seger 9-7 mot Kanada.
 
Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Daniel Magnusson fortsätter att övertyga vid Curling-VM i Calgary.
 
För att skapa engagemang och ett roligt avslut på säsongen för bland i IK Fyris Curling, arrangerade ledarna Carl Fagerlind och Rebecka Thunman en mixed dubbel turnering med extra goda förutsättningar för deltagande.
 
RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.
 
Lag Edin kom tillbaka starkt efter den överraskande förlusten mot Norge och tog sin fjärde seger vid Curling-VM efter 6-5 mot Skottland. Senare under natten tog lag Edin sin femte seger efter övertygande 9-1 mot Danmark
 
Lag Edin fortsätter att plocka viktiga segrar vid Curling-VM i Calgary. Den senaste kom mot RCF (Ryska Curlingförbundet) med slutsiffrorna 8-7 efter en ny rafflande avslutning i skiljeomgång.
 
Lag Edin kom tillbaka snabbt efter premiärförlusten mot Schweiz och tog en säker seger mot USA med 8-5. Senare idag väntar match mot Italien som är obesegrade efter två spelade matcher.
 
Nästan 500 dagar har passerat sedan lag Edin säkrade EM-guldet på hemmaplan i Helsingborg i november 2019. Laget hann också spela några inbjudningstävlingar i början av 2020 innan allt förändrades.
 
Landslagscoach i Mixed Dubbel är en helt ny roll inom Svensk Curling. En roll som innebär att följa och stötta en hel trupp och sedan leda det lag som blir uttaget till mästerskap. Sebastian berättar mer om rollen och utsikterna för kommande VM.
 
Curling USA har ett program som kalls för Icebreakers. Det syftar till att bjuda in och strukturera verksamheten för att välkomna minoritetsgrupper till curling.
 
Efter 14 år på curlingisen, med digra meriter som yngsta vinnare av damernas elitserie, guld vid JVM och vid Universiaden, har Fanny Sjöberg bestämt sig för att sluta med sin elitsatsning på curling.
 
Nationella figurveckan har avslutats med 12 deltagande föreningar och curlare i åldrarna 12-80 år som spelat om ära och priser!
 
Endast ett år efter studenten från sina studier vid curlinggymnasiet, tackade Johan Engqvist ja till rollen som ordförande i Härnösands CK. Det innebär att han är Curlingsveriges yngste ordförande. Och han hoppas bana vägen för fler. 
 

 DISTRIKTETS CURLINGKLUBBAR

 

  


  

 

Postadress:
Jämtland-Härjedalens Curling
Stamvägen 68
831 73 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: flemming.patz@bredba...

Se all info