Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Curlingförbundet


I SCF:s undersökning till aktiva och föreningar under 2020 stod det tydligt att curling är en mycket uppskattad aktivitet för personer som nått en ålder av 65+. Baserat på svaren, kan vi nu erbjuda 10 föreningar stöd för att utveckla verksamheten.
 
– Vi har valt att ge pengarna till Svenska Curlingförbundet och projektet Curly Camp, ett curlingläger för barn, säger den olympiska mästaren Anna Hasselborg.
 
Under denna workshop, kommer vi att börja arbeta med våra egna uttalanden och visioner angående inkludering, jämställdhet och mångfald.
 
Paneldiskussion
 
Vi är glada att få lyssna till Dr Richard Norman som kommer att leda en diskussion om representation i marknadsföring.
 
Corona-pandemin har satt käppar i hjulet för nästan alla nationella tävlingar. Men nu är det klart att SM mixed dubbel landslag kommer att avgöras i Jönköping 4-6 februari.
 
Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan RF och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Skicka in din ansökan innan den 2 maj.
 
Vi på Svensk Curling är så glada att kunna presentera samarbete med Svenska Skolidrottsförbundet! Nästan 100 000 barn och ungdomar är idag medlemmar i en Skolidrottsförening och nu hoppas vi kunna sprida intresset för curling till dem!
 

In Memoriam: Bo Möller

(2020-12-22 12:12)
Bo Möller, Stocksunds CK och SCF:s ordförande mellan två VM-guld på 70-talet har lämnat oss. Han avled den 20 september och våra tankar går till hans närmsta familj Margaretha, barn och barnbarn.
 
Föreningar med egna hallbolag har svårast ekonomiska konsekvenser som följd av coronapandemin. Välkommen till diskussionsmöte!
 

In Memoriam: Tom Schaeffer

(2020-12-15 11:06)
En riktigt lirare på isen har lämnat oss, en av våra fyra första världsmästare. Tom Schaeffer, Täby och Djursholms CK avled den 3 december efter en kort tids sjukdom, nyss fyllda 80 år. Han efterlämnar hustru Ulla och sonen Daniel med familj.
 

Nu curlas det i Huddinge!

(2020-12-15 09:26)
Björkängshallen i Huddinge har blivit en curlingbana rikare! Detta tack vare Anders Hörberg, tidigare intendent i Sundbybergs Curlinghall.
 

Julrapport från CK Granit

(2020-12-15 09:03)
CK Granit inledde säsongen med fysträning i slutet av augusti. Då hade de sex aktiva juniorer och tre ledare. Inför julavslutningen är de totalt 20 tränande juniorer och fem ledare.
 

Leda Förening

(2020-12-14 14:22)
Välkommen till vårens webbinarium inom ämnet Leda Förening!
 
Folkhälsomyndighetens nya nationella allmänna råd gäller i hela landet fr.o.m. den 14 december. De nya råden ersätter de lokala allmänna råden som gäller t.o.m. den 13 december.
 

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Norrbotten-Västerbottens Curlingförbund
Erika Nygren, Södra Obbolavägen 36
913 42 Obbola

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: eri81nyg@gmail.com

Se all info