Hoppa till sidans innehåll

Säsongens tävlingar är igång

05 DEC 2012 22:29
Lag från Helsingborg, Malmö, Halmstad och Karlskrona möttes i helgen under seriespelets inledning i Helsingborgs curlinghall. Samtidigt blev det klart vilket lag som blir distriktets representant i herr-SM.
  • Skapad: 05 DEC 2012 22:29

Den 1-2 december spelades de första omgångarna i årets upplaga av division II. Sex lag deltar i tävlingen som i år avgörs under två helgsammandragningar i Helsingborg. Efter den första helgens spel leder Helsingborg/Champs som enda obesegrade lag, tätt följda av Halmstad och Helsingborg/Alm. I februari spelas resten av matcherna i enkelserien, följda av nya möten mellan lagen placerade 1-4 för att avgöra vilket lag som kvalificerar sig för division I, samt en extra match mellan lagen på plats 5 och 6.

 

DM herrar skulle ha spelats samma helg, men blev i år inställt p.g.a. endast ett anmält lag. Det blev därmed klart att Malmö CK:s lag Lundahl får representera Sydsverige under SM-veckan i Falun.

 

Däremot avgörs DM i mixeddubbel den 13 januari, också det i Helsingborg. Inbjudan har skickats ut till distriktets klubbar och anmälningstiden pågår till den 4 januari, men redan nu är fler lag anmälda än vid tävlingens premiär föregående säsong.

Skribent: Nils Lundahl

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Sydsveriges Curlingförbund
Nils Lundahl, Spexarevägen 26 B
224 71 Lund

Kontakt:
Tel: 0735794792
E-post: This is a mailto link

Se all info