Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Utbilda dig till domare!

(2019-12-04 13:16)
Säsongens utbildningsprogram är redan igång och närmst på schemat är domarutbildning i Gävle den 5-6 januari.
 
Vid årsmötet röstades två motioner igenom som påverkar figurspelet för rullstolscurling. Från och med denna säsong spelas figur med samma protokoll för gående curlare och rullstolscurlare.
 
Mjölby AI Team Moberg med Mikaela Altebro, Rebecka Thunman, Emma Landelius, Emma Moberg och coach Flemming Patz är nyblivna svenska mästare för juniorer.
 
Det blev en svensk dubbel i EM på hemmaplan, för första gången sedan 2001.
 

HÖSTRULLEN - SWEDEN TOUR

(2019-11-25 20:58)
Höstrullen spelades i Sundbyberg under helgen 9-10 november. Det var den andra av fyra deltävlingar i Sweden tour.
 
Sverige har stolta traditioner med mängder av medaljer i både, VM, OS och EM. Regerande EM-mästare för damer är Sverige med lag Anna Hasselborg. På herrsidan tog Sverige med lag Niklas Edin fyra raka guld innan Skottland förra året hamnade överst på
 
Projektet syftar till att ta fram utbildningspaket för att föreningar ska kunna introducera fler barn och unga till curling i skolor genom ”floor-curling”.
 
16-23 november spelas curling-EM i Helsingborg, med svenska guldförhoppningar både på dam- och herrsidan. SVT storsatsar och sänder totalt 15 matcher från curling-EM.
 
Till Svenska Curlingförbundets Distriktsförbund
 

Sweden tour i Jönköping

(2019-10-09 23:01)
Grattis till lag Glennert från Karlstads CK (Sabina Johansson, Gert Erlandsson, Johanna Glennert) som vann den första deltävlingen i Sweden Tour.
 
Det blev Leksands CK och Sundbybergs CK som vann de första titlarna i nystartade KG Open med premiär helgen 27-29 september 2019. För Leksands CK Team Nyman var det andra raka segern efter vinst i Match Town Trophy förra helgen och nu KG Open.
 

Curly Camp i Härnösand

(2019-09-22 20:57)
Curly Camp lägret i Härnösand den 14-15 september samlade 36 juniorer och ledare.
 
Paul Ahlgren är medlem i ”Competitions and Rules Commission” inom WCF och här kommer hans rapport från den 8:e kongressen som avslutades igår fredag.
 
Idag blev det officiellt. Det blir Maria Prytz, Härnösand som tar över rollen som Förbundskapten/Sportchef för Svensk Curling.
 
Ledarna är avgörande för att leda, utveckla och stimulera till en bra idrott och för att få alla med på tåget mot utveckling. Det är i just din förening som förändringen måste ske.
 

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Västsveriges Curlingförbund
Göteborgs Curlinghall, Valdemar Norens gata 17
417 55 Göteborg

Kontakt:
Tel: +460737631733
E-post: difmelba@gmail.com

Se all info