Hem / STYRELSE / Förbundsmöte 2013 / Konvent 2013

6-8 september 2013

Välkomna till Svenska Curlingförbundets konvent 
med temat ”Före, under och efter OS/Paralympics”

En ny OS-säsong stundar, och de flesta av av oss kommer sitta bänkade framför TV:n under curlingfinalen, med förhoppningar om att det är svenska lag som spelar både på dam- och herrsidan. För våra elitlag har den gångna säsongen inneburit många framgångar, med VM-guld för herrarna inför en entusiastisk och kunnig kanadensisk publik som en självklar höjdpunkt. Vi har även duktiga juniorer av bägge könen som inom några år kommer ta upp kampen om att få försvara de svenska färgerna på internationella mästerskap. Svensk Curling är bäst i världen. Men är vi världsbäst?

Svenska Curlingförbundet, i samarbete med Eckerö Linjen och Åland Curling, har nöjet att bjuda in klubb- och distriktsrepresentanter till Svenska Curling förbundets konvent den 6-8 september 2013. 

Konventet och Ålandsvistelsen börjar med buss från Cityterminalen i Stockholm fredag den 6 september kl. 17:30, därefter åker ni med Eckerö Linjens M/S Eckerö från Grisslehamn till Eckerö.

Ombord möts ni av representanter från Eckerö Linjen som tar emot er och välkomnar er i ett av konferensrummen.

Efter ankomst till Åland får ni transport till Resort Degersand som ligger ca 10 km från hamnen. Här bor ni i trivsamma stugor och kan njuta av vedeldad bastu och god mat. Nästa dag väntar ett intressant konvent och visning av Ålands nya Curlingcenter.

På söndagen kl. 08:30 åker ni tillbaka med M/S Eckerö och avnjuter frukost ombord. Direkt efter frukost så avslutas konventet med sammanfattning och utvärdering i konferensavdelningen på M/S Eckerö. Efter ankomst till Grisslehamn startar SCF förbundsmöte 2013 kl 10.00. Efter mötet går en buss tillbaka till Cityterminalen i Stockolm.

> Detaljerat program

SCF:s styrelse inbjuder alla klubbar och distrikt att medverka. SCF står för konferensavgift, mat och logi i stugor för en representant per klubb och en representant per distriktsförbund. Vill man bo i enkelrum får klubben/distriktet stå för mellanskillnaden. Om klubben/distriktet vill sända mer än en representant så är kostnaden 1.800:-/person. I priset ingår:

 • Transport tur/retur från Cityterminalen till Grisslehamn
 • Båtbiljett
 • Konferensrum på Eckerö Linjen
 • Lunch (skärgårdsbord) på Eckerö Linjen
 • 2 övernattningar
 • 2 frukost
 • 1 lunch  (inkl sallad,mineralvatten, lättöl & kaffe)
 • 1 middag inkl sallad, mineralvatten, lättöl & kaffe
 • Konferensavgift inkl kaffe, frukt
 • Curling
 • Transport (buss) på Åland.

Deltagare från våra klubbar svarar själva för sina resor till och från Stockholm men för att
utnyttja aktuella idrottsavtal med förmånliga rabatter hos ex. SJ kan bokningen göras genom 
Idrottens resebyrå – Primetravel
Tel. 08 699 65 80 (Öppettider: vardagar kl 08-00-17.00)  |  E-post: This is a mailto link        

Vi önskar er anmälan senast den 26 augusti 2013. 
> Gå till formulär för anmälan

Anmälan kan också skickas via e-post till This is a mailto link

 

timthumb

Fakta om Curling på Åland

Ålands Curlingcenter ligger alldeles intill inomhusarenan Eckerö Hallen i Eckerö, endast 1 km från Berghamn. Curlinghallen är utrustad med två banor av internationell tävlingsstandard. Byggnaden som är i två våningar har omklädningsrum på nedre plan och på övre plan en lounge med panoramautsikt ut över de två curlingbanorna. Eckerö Linjen paketerar curlingressor till Åland med resa, boende, träningstider, måltider och eventuella sidoaktiviteter.

För mer information

www.eckerolinjen.se/curling 

www.aland.com/curling

www.degersand.ax

 

Tips! Är någon golf- och/curlingsugen finns det möjlighet att åka till Åland redan på fredag förmiddag.
Ålands Golfklubb i Kastelholm erbjuder två högklassiga 18-håls banor som ligger ca 40 km från hamnen i Eckerö. 

 

huvud_550pxl_aland_scf

Samarbetspartner:

eckero_200pxl