Hem / UTBILDNING / Curlinggymnasiet Östersund (NIU)

Curlinggymnasiet Östersund (NIU)

På NIU Östersund får du chansen att kombinera din elitsatsning på curling med studier i en stimulerande miljö tillsammans med nästan 200 andra idrottsutövare.

På curlinggymnasiet i Östersund går du i en ren idrottsklass och alla förmiddagar tisdag-fredag går helt i curlingens tecken. Då tränar vi curling, fys, pratar taktik och har andra intressanta lektioner kring idrott i allmänhet. På eftermiddagarna läser du dina teoretiska ämnen i klasser med enbart idrottare. En miljö som är mycket stimulerande och skapar stora fördelar med ett bra utbyte mellan idrottarna.

Tränare, lärare och mentorer är väl införstådda med idrottsutövarnas förutsättningar vilket ökar chanserna att lyckas med både idrott och studier.

På kvällstid erbjuder Östersunds Curlingklubb en stimulerande träningsmiljö med strukturerad träning och utbildade tränare/ledare med egen erfarenhet av curling på landslagsnivå.

Östersunds Curlingklubb är en pigg 70-åring, och en av landets äldsta klubbar och har en mycket bred verksamhet. Ett av våra elitsatsande lag hittar du i Elitserien för damer.

Som elev på NIU är du naturligtvis varmt välkommen att både träna hos oss och att delta i vår gemenskap både på och utanför isen.

Ansökan senast 1 december 2015

Träning

NIU Curling i Östersund tränar eleverna flera curlingpass per vecka och två styrkepass, och har flera särskilda träningsveckor under läsåret. Curlingträningen förläggs till Östersunds Curlinghall förmiddagar mellan kl. 8.00-11.30.

Styrketräningen sker ibland som curlinggrupp, men även gemensamt med övriga idrotter. Den teoretiska idrottsutbildningen är bred med allt från curlingspecifika ämnen till ämnen av mer allmän idrottskaraktär.

Under terminen utför vi ett antal fysiska och curlingtester, vilka följs upp kontinuerligt.

Utbildningen har ett tydligt individperspektiv där taktik, teknik, fysisk träning samt mental träning ingår. Stor vikt läggs vid praktisk träning. Alla får en egen individuell utvecklingsplan som finns med som bas under tiden på idrottsprogrammet. Analys av dina färdigheter, personliga omdömen, omfattande fysiska tester, personliga samtal med mera finns med som ett stort block i utbildningen.

Till ditt förfogande har du välkända elittränare som är där för att hjälpa Dig att nå Dina uppsatta mål. De peppar och tipsar dig om förbättringar, samtidigt som du har tillgång till bra träningsanläggningar.

Nationella program

Du läser något av de nationella programmen Barn- och fritid, Ekonomi (inriktning Ekonomi), Samhällsvetenskap (inriktning Beteendevetenskap) eller Naturvetenskap (inriktning Naturvetenskap) – men tillhör en idrottsklass där bland annat schemat är anpassat efter idrottens behov.

Idrottsprogrammet VSP & NIU finns på Jämtlands Gymnasium Wargentin.

Utöver de gymnasiegemensamma kurserna och karaktärsämneskurserna för respektive nationellt program så läser du 500-700 poäng Specialidrott på Idrottsprogrammet.

Jämtlands Gymnasium har ett nära samarbete med specialidrottsförbunden

– och tränarna på Idrottsprogrammet tillhör de främsta i länet.

Vi har certifieringen Nationellt Godkänd Idrottsutbildning.

Ansvarig tränare:

Rickard Hallström, ansvarar för den dagliga träningen tillsammans med externa tränare. 

För mer information

Kontakta Rickard Hallström, tel. 070-680 10 19.

Dessutom är Ni välkommen på Öppet Hus 9 nov 2015, då Ni träffar Rickard tillsammans med de elever som går på NIU, ni får även träffa rektor för en rundvandring på Jämtlands Gymnasium.

Välkommen till NIU Curlinggymnasiet!

Rickard Hallström och Jämtlands Gymnasium