Hem / Mästarmötet Edin-Hasselborg söndag 7 februari 2021

Mästarmötet Edin-Hasselborg söndag 7 februari 2021

Den 7 februari utmanar lag Hasselborg lag Edin i ett SVT-sänt möte i Jönköping om vem som kan titulera sig bäst i Sverige.

– Klart det är lite prestige, ingen vill bli retad för den här förlusten, säger Anna Hasselborg till SVT Sport.

I en tid då allt inte är som det brukar kan curlingfantasterna se fram emot en helsvensk mästarduell i Jönköping den 7 februari, då SM egentligen skulle ha avgjorts.

Lag Hasselborg, OS-guldmedaljör 2018 och nominerade till Jerringpriset 2020.

Lag Edin, fyrfaldig världsmästare och EM-guldmedaljör sju gånger.

– Det ska bli så himla roligt att möta våra vänner. Det är lite av en dröm att få prova på att spela mot ett av världens bästa herrlag, säger Anna Hasselborg till SVT Sport.

”Har alla chanser”

Hur hon tror att det kommer gå?

– Självklart har vi chansen, men hade vi spelat tio matcher så hade de nog vunnit fler. Men nu ska vi bara spela en så vi har alla chanser i världen.

Utmanarmatchen sänds i SVT och blir en del av lag Hasselborgs uppladdning inför VM i schweiziska Schaffhausen i mars.

– Alla chanser vi får där man kan få känna lite hetta och lite nervositet välkomnar vi jättemycket för det är precis det vi har saknat under pandemin, säger Anna Hasselborg.

Utmanarmatchen kommer att spelas över åtta omgångar.

Aldrig mötts

De svenska lagen har aldrig mötts tidigare.

– Däremot har vi mixat lagen och mött varandra, men aldrig hela vårt damlag mot deras herrlag. Så det är klart att det kommer bli lite prestige. Det är ingen som vill bli retad för den här förlusten, säger Anna Hasselborg.

Finns det risk för trashtalk?

– (Skratt) Nä, jag tror att det blir ganska civiliserat. Vi är väldigt goda vänner. Och jag måste ärligt säga att jag inte är så bra på trashtalk så vi kommer nog mer berömma varandra än snacka ner varandra, säger Hasselborg.

Källa: SVT Sport