Hem / COACH-POOLEN

COACH-POOLEN

Coach-poolen finns i två steg och är till för er som vill ha stöd med era juniorer på träning eller till tävling. Våra tränare är utbildade ungdomsledare och tekniktränare. De har även utbildats av SISU-idrottsutbildarna i ledarskap för ungdomar. Hyr en tränare till klubben för att få hjälp med träningsverksamheten, för uteckling för era spelare och för era ledare. 

Våra coacher är dessutom utbildade i Svenska Curlingförbundets Coach-ettan och de har gått SISU:s grundtränarutbildning 1. Coacherna är därmed kvalificerade för att leda lag och ni kan kontakta dem för att stötta lag och grupper som ska prestera tillsammans. 

"Coachpoolen har för oss varit något av en räddning. Vår klubb saknar kompetensen för att hjälpa oss vidare. Så coachpoolen blev ett bra startsteg i trappan. Vi tycker själva att de tillfällen vi haft med coachen har hjälpt enormt och varit bra steg i rätt riktning,"
Juniorerna i Örebro CK 2015

Kostnader:

Att boka en tränare kostar 800:- per dag plus omkostnader för resa och boende till tränaren. 
Att boka en coach kostar 1000:- per dag plus omkostnader för resa och boende till coachen. 

Idrottslyftsfinansiering:

Det går att söka idrottslyft för arbete med coachpoolen. Notera att idrottslyftet är ett breddstöd för ungdomar och som inte ska finansiera daglig verksamhet. Så länge ert projekt passar inom riktlinjerna, kan ni söka stöd. 

Resor och boende: Spara kvittona och redovisa dem i er återrapport. Coacherna ska ha drägliga resor och bekvämt boende, samtidigt som vi ska vara kostnadsmedvetna.


 

Våra tränare

Anna Gustafsson: Härnösand

Anna är utbildad ungdomsledare och tekniktränare som arbetat som specialidrottslärare i curling vid NIU i Östersund.

Hon är även utbildad personlig tränare med eget företag.  

 

 

 

 

 


Johanna Jonsson: Hede

Johanna är ungdomsledare i Hede Curlingklubb och utbildare av ungdomsledare för Svenska Curlingförbundet. 

Johanna har varit ledare på samtliga Curly Camp som Svenska Curlingförbundet arrangerat sedan 2013. 

 

 


 Cecilia Fransson: Härnösand 

Cecilia Fransson är ungdomsledare och tränare i Härnösands Curlingklubb. Hon har gått curlinggymnasiet och spelar på elitnivå, både som junior och senior. 

 

 

 

 

Greta Aurell: Karlstad

Greta är ungdomsledare och coach för juniorlandslag.

Hon har även arbetat med verksamheten i Göteborgs Curlingklubb och är aktiv i styrelse- och ungdomsverksamheten i Karlstad.

 

 

 

 


Våra coacher

Sara Carlsson: Karlstad

Sara jobbar för Svenska Curlingförbundet med breddungdomsverksamhet, utbildning, rullstolscurling och som utbildare av ledare och coacher. 

 

 

 

 


Alison Kreviazuk: Karlstad

Alison jobbar för Svenska Curlingförbundet med teknikträning och som förbundskapten för juniorer och mixed dubbel.  

 

 

 

 


YOGAINSTRUKTÖR 

Helena Roseen Lundeberg - Stockholm
Om Helena: Arbetar som verksamhetsanalytiker på försäkringsbolag samt hållerHelena yogapass på Friskis & Svettis. Har en son som är aktiv i Danderyds Curling Ungdom sedan några år tillbaka och har provat curla lite själv. 
Helena är utbildad yogalärare och internationellt certifierad enligt Yoga Alliance kriterier för 200 timmars utbildning och vidareutbildar sig kontinuerlig.
Kontakta Helena för: Rörelseträning främst med koppling till yoga. Stöd i framtagande av program med lämpliga övningar för unga curlare. Övningar för att koppla samman ”kropp och knopp” som meditation och fokusering.
Bra att veta: Inför bokning av Helena, se till att yogamattor finns på plats. Kontakta gärna Helena om ni behöver köpa så tipsar hon om bra, miljövänliga mattor. Lämplig lokal kan vara gymnastiksal, större konferensrum eller liknande. Mjuka kläder och en filt eller stor handduk är bra att ta med.
 
 

Vill du vara med i Coach-poolen?

Samtliga våra coacher är utbildade hos Svenska Curlingförbundet och hos SISU idrottsutbildarna. Titta i ledarens utvecklingstrappa för att se vad du behöver för att ansöka att vara med. 

Skicka din ansökan till This is a mailto link så får du mer information.